Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niinistö Helsingin energiajärjestelmästä: Ratkaisu koskee koko maata

Kotimaa
 

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö on kiinnostunut myös parista kunnallisesta energiaratkaisusta niiden suuren merkityksen takia.

Niinistön mukaan esimerkiksi Helsingin tulevan energiajärjestelmän valinta ei ole vain Helsingin vaan koko maan asia.

Helsingillä on karkeasti kolme vaihtoehtoa. Se voi uusia nykyisiä laitoksiaan ja nojata 60-prosenttisesti kivihiileen aina 2030-luvulle tai rakentaa monipolttolaitoksen Vuosaareen. Kolmas mahdollisuus on mennä uuteen, hajautettuun järjestelmään, jossa on paljon uusiutuvaa tuotantoa ja mahdollisimman paljon pientuotantoa.

Niinistö on luonnollisesti jälkimmäisen vaihtoehdon kannalla. Hän sanoo olevansa samoilla linjoilla kuin Antti Herlin, Mika Anttonen ja eräät muut yritysjohtajat, jotka äskettäin esittivät asiasta julkisen vetoomuksen.

"Kaikkein naurettavinta olisi, jos Helsinki turvautuisi kivihiileen pitkälle tulevaisuuteen."

Turussa taas on tekeillä jäteratkaisu. Niinistön mielestä Turun pitäisi tukeutua Valmetin uuteen tekniikkaan, jossa jätteitä kaasutettaisiin energiaksi. Osa jätteistä menisi kierrätykseen.

Niinistö pahoittelee, että kuntapäättäjät ovat tuijottaneet vain ratkaisujen hintaa eivätkä mieti elinkaarikustannuksia. Tulevaisuudessa, kun päästöjen hinta nousee, uudet ratkaisut tulevat lopulta halvemmiksi, hän sanoo.

"Kunnallisalan päättäjät ovat olleet ne kaikkein konservatiivisimmat."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat