Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Epäkohta poistuu: 2 000 euron autosta ei oteta 9 000 euron veroa

Kotimaa
 

Autoverolain epäkohta poistuu ensi vuoden alussa. Nykylain mukaan on niin, että kun auton omistaja muuttaa vaikkapa kymmenen vuotta vanhan autonsa käyttötarkoitusta tänä vuonna, hän joutuu maksamaan uuden käyttötarkoituksen mukaisesta käytöstä veroa ikään kuin auto olisi uusi.

Lisää veroa joutuu maksamaan vain, jos auton veroaste on uudessa käyttötarkoituksessa suurempi kuin aiemmassa.

Ilta-Sanomat (IS 20.11) kertoi viime kuussa toijalalaisesta miehestä, joka muutti 2 000 euron arvoisen maastoautonsa matkailuautoksi. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi määräsi hänelle 9 000 euron autoveron. Se määräytyi auton alkuperäisen rekisteröintivuoden 1989 mukaan.

"Ensi vuoden alusta verotusarvo otetaan sen hetkisestä arvosta. Jos auto on vaikkapa 15 vuotta vanha, niin onhan sen hinta aivan eri kuin uutena", osastonjohtaja Juha Kenraali Trafista sanoo.

Hänen mukaansa muutoskatsastuksen jälkeisiä autoveroja on määrätty vuosittain vain joitakin kymmeniä. Suurin osa tapauksista on juuri tilanteita, joissa alennetun autoveron ajoneuvo on muutettu vaikkapa matkailuautoksi, jolla on täysi autovero.

Toijalalaismiehen 9 000 euron laskuun lakimuutos ei takautuvasti vaikuta.

"Päätökset tehdään aina voimassa olevan lain mukaan. Jos asiakas ei ole saanut etukäteen riittävää ohjeistusta, niin yksittäistapauksissa voi hakea huojennusta veroon", Kenraali sanoo.

Lainmuutos laskee viritetystä moposta määrättäviä veroja. Viritetty mopo katsotaan moottoripyöräksi, joten siitä joutuu maksamaan autoveron. Jatkossa vero määräytyy mopon sen hetkisen arvon mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat