Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus sai luottamuksen

Eduskunta päätti syysistuntokauden yhteislauluun sekä äänestyksiin budjetista ja hallituksen luottamuksesta

Kotimaa
 

"Maa on niin kaunis", kansanedustajat lauloivat perjantaina antaumuksella yhdessä Sibelius-lukion kamarikuoron kanssa. Joulukahvien jälkeen olivat vuorossa viimeiset äänestykset ensi vuoden budjetista ja myös hallituksen luottamuksesta. Sen jälkeen eduskunta jäi runsaan kolmen viikon joulutauolle.

Budjetti hyväksyttiin, ja hallitus nauttii eduskunnan luottamusta äänin 100–92. Kuusi edustajaa oli luottamusäänestyksestä poissa ja yksi äänesti tyhjää.

Vastassa oli Kari Uotilan (vas) epäluottamusesitys.

Sen mukaan "hallitus ei ole ryhtynyt tarvittaviin toimiin työllisyyden parantamiseksi ja talouskasvun käynnistämiseksi eikä ole halunnut kääntää leikkaavaa talouspolitiikan suuntaa elvyttävämmäksi".

Kyseessä oli jo seitsemäs luottamus Alexander Stubbin (kok) kesällä aloittaneelle hallitukselle. Kolme epäluottamuslausetta on liittynyt hallituksen lakiesityksiin ja kolme välikysymyksiin.

Monet kansanedustajat myönsivät, että joulutauko on tarpeen.

"Joululomaa kyllä tarvitaan. Meille on keväällä tulossa vielä iso pino hallituksen esityksiä käsittelyyn", sanoi Raija Vahasalo (kok).

Eduskunta palaa töihin jo 13. tammikuuta, koska menossa ovat vaalikauden viimeiset valtiopäivät. Valtiopäivät päättyvät 13. maaliskuuta. Uusi eduskunta valitaan 19. huhtikuuta.

Eduskunnan keväällä jättävä Osmo Soininvaara (vihr) myhäili, että "121 aamua jäljellä". Soininvaara aikoo saada pian valmiiksi kirjansa tästä hallituskaudesta. Se julkaistaan ehkä helmikuussa.

Erkki Virtanen (vas) puolestaan sanoi olevansa hieman haikea siitä, että tämä oli nyt ainakin toistaiseksi viimeinen eduskuntajoulu.

Keskustan kansanedustaja Aila Paloniemi pyrkii jatkoon.

Paloniemi on tyytyväinen keskustan menestykseen gallupeissa, mutta kentältä kuuluvista viesteistä hän oli huolissaan.

"Nostin budjettikeskustelussa esille perheiden palveluiden tilanteen. Olen todella huolissani siitä, että apu ei ehkä ehdi ajoissa perille."

Valtiosalin ison joulukuusen eteen ryhmittyi iloinen kolmikko, Aino-Kaisa Pekonen (vas), Kristiina Salonen (sd) ja Jaana Pelkonen (kok). Perussuomalaisten Ismo Soukola sai kunnian ottaa kolmikosta kuvia.

Kun pitkään sairauslomalla ollut Markku Mäntymaa (kok) liittyi joukkoon, hän sai lämpimät halaukset kaikilta. 

 

Katso millaisia joulukortteja kansanedustajat ovat lähettäneet eri vuosina. Tänä vuonna lähetettiin 200 000 joulukorttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat