Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ennakkovarausten tarve on kadonnut

Kotimaa
 

Itäliikenteen hiljennyttyä rajajonot ovat liki kadonneet eikä ennakkovarausjärjestelmälle ole ainakaan nyt suurta tarvetta.

Ruuhkia vähentää myös se, että rajavartioasemien kapasiteetti on kasvanut huomattavasti. Esimerkiksi Vaalimaalla raskaan liikenteen kaistojen määrä on kasvanut 2000-luvun kuluessa yhdeksästä 34:ään.

"Kapasiteetti on nyt niin suuri, että se pelastaa monelta ongelmalta", sanoo Vaalimaan tullin päällikkö Mika Poutiainen.

Ely-keskuksen projektipäällikkö Jyrki Järvinen sanoo, että järjestelmää rakennetaan Venäjän valtavan potentiaalin eikä nykytilanteen vuoksi.

"Nyt testataan eri asioita, joilla ruuhkiin voidaan varautua."

Varausjärjestelmän pysyvä käyttöönotto ei ole varmaa.

"On kysymyksiä, jotka selviävät vain kokeilemalla. Suurin on se, miten tavalliset matkailijat alkavat suhtautua tähän. Ymmärrän, että ihmiset eivät näe järjestelmän hyötyä nyt, kun jonoja ei ole."

Mika Poutiainen arvioi, että kokeilun päätyttyä järjestelmä joko otetaan käyttöön kaikilla raja-asemilla tai lopetetaan kokonaan. Hän korostaa, että hanke on ely-keskuksen, ei tullin tai rajavartioston.

Ely-keskus valitsi kilpailutuksella kokeilupalvelun tuottajaksi virolaisten yrittäjien Goswiftin, koska yhtiö pyörittää vastaavaa järjestelmää myös Viron ja Liettuan Venäjän-vastaisilla raja-asemilla.

Ely-keskus maksaa Goswiftille vuoden työstä noin miljoona euroa. Sopimus sisältää laiteinvestointeja, suunnittelutöitä ja neljän kuukauden kokeilun.

Vaalimaan kautta kulki tämän vuoden tammi–marraskuussa yli miljoona henkilöautoa ja 270 000 rekkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat