Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

59-vuotias irtisanottu: "Uskon, etten saa enää töitä"

Kotimaa
 
Rio Gandara HS
Vakuutusyhtiö Lähi-Tapiolasta irtisanottua Sinikka Lohikoskea surettaa jäljelle jääneiden työtaakka. Hän totesi työn muuttuneen raskaaksi jo ensimmäisten yt-neuvotteluiden jälkeen pari vuotta sitten. "Ajattelin, että sairastun, jos en jaksa."
Vakuutusyhtiö Lähi-Tapiolasta irtisanottua Sinikka Lohikoskea surettaa jäljelle jääneiden työtaakka. Hän totesi työn muuttuneen raskaaksi jo ensimmäisten yt-neuvotteluiden jälkeen pari vuotta sitten. "Ajattelin, että sairastun, jos en jaksa." Kuva: Rio Gandara HS

Vakuutusyhtiö Lähi-Tapiolassa palveluneuvojana työskennellyt Sinikka Lohikoski, 59, sai lähtöpassit toukokuussa päättyneiden yt-neuvotteluiden tuloksena.

"Olin sanonut, että voin lähteä, jos nuoremmat saavat jäädä. Valitettavasti niin ei käynyt, vaan tiimimme 19 työntekijästä 10 sai lähteä", Lohikoski kertoo.

Lohikoski oli ollut talossa seitsemän vuotta, mutta sitä ennen hän oli työskennellyt 20 vuotta vakuutusalalla. "Tuntuu kyllä, että kokemusta ei arvosteta."

Lohikoski laski, ettei hänen kannattanut ottaa tarjottua lähtöpakettia, vaan hän jäi mieluummin ansiosidonnaiselle.

Lohikoski suhtautuu pessimistisesti mahdollisuuksiinsa työllistyä uudestaan. "Kahdesta työpaikasta, joihin soitin, sanottiin suoraan, että olen liian vanha. Se tuntui ikärasismilta. Yksi työhönottaja sanoi, että kun ikäihmisillä on valtavasti sairauksia."

Ei nuorten irtisanominenkaan hänestä hyvältä tunnu. "Kauheaa ajatella, kun monilla on asuntovelat."

Ystävien kanssa käydyistä keskusteluista on tullut näkemys, että iäkkäitä irtisanotaan monista työpaikoista herkimmin.

"Ne, ketkä ovat olleet pitkään talossa, heitetään ulos, ja tilalla käytetään vuokratyövoimaa. Se tulee halvemmaksi yrityksille. Vuokratyöntekijöitä taas ei kiinnosta, tuleeko työ hyvin hoidettua. Ei ole sellaista vastuuta."

Lähi-Tapiolan irtisanomisissa Lohikoskea harmitti se, että vakuutusalalla menee hyvin moneen muuhun alaan verrattuna. "On tiedossa, että johto nosti samaan aikaan isoja optioita. Jos ne olisi jätetty nostamatta, olisi pelastettu monta työpaikkaa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat