Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkijat ovat erimielisiä konsensuksesta

Kotimaa
 

Vallitseeko Suomessa konsensus ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjasta? Asiantuntijat ovat erimielisiä.

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola arvioi, että keskeisten poliittisten tahojen näkemykset ovat liian erilaisia, jotta voitaisiin puhua konsensuksesta.

"Mielipiteitä siitä, että konsensus vallitsee, halutaan pitää yllä, mutta keskeiset poliittiset tahot ovat tällä hetkellä hyvinkin eri mieltä Suomen linjasta."

Suuret erimielisyydet kiteytyvät Aaltolan mukaan kahteen kysymykseen: kuinka paljon Venäjää pitää ymmärtää, ja minkä verran Euroopan yhteiseen puolustuspolitiikkaan tulisi sitoutua?

"Tätä kautta kansalaisille välittyy ristiriitainen kuva Suomen ja puolueiden linjoista."

Aaltolan mukaan Suomessa on totuttu konsensukseen.

"Tällä hetkellä puolueiden taustalla on kuitenkin ristiriitoja, jotka pilkahtavat esiin. Puolueiden painotukset ovat hyvin erilaisia, ja näitä eroja halutaan myös korostaa."

Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkijan Erkka Railon mukaan painotuserot ovat vähäisiä.

"Puoluepolitiikassa halutaan tällä hetkellä luoda sellainen vaikutelma, että yhteistä linjaa ulkopolitiikasta ei ole. Mielestäni voidaan puhua yhteisestä linjasta, koska erot ovat niin pieniä", Railo sanoo.

"Politiikassa tiedostetaan, että Suomessa ei ole varaa räikeään ulkopoliittiseen keskusteluun, koska olemme pieni maa suuren maan vieressä. Haastavissa tilanteissa konsensus kyllä löytyy."

Railo arvioi, että kokoomuksen ja keskustan välinen keskustelu juontaa juurensa ennen kaikkea sisäpolitiikasta.

"Stubbin hyökkäystä ei voida selittää todellisilla ulkopoliittisilla eroilla vaan pikemminkin sillä, että halutaan luoda äänestäjille sellainen vaikutelma, että keskusta on ulkopolitiikassa eri linjoilla kuin muut ulkopolitiikan toimijat."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat