Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehtomäki kiistää Venäjän myötäilyn

Kimmo Sasin mukaan Lehtomäki "flirttailee Venäjän kanssa"

Kotimaa
 
Kirsti Karttunen
Paula Lehtomäki (kesk)
Paula Lehtomäki (kesk)

Suomi–Venäjä-seuran puheenjohtajan, kansanedustaja Paula Lehtomäen (kesk) mukaan pääministeri Alexander Stubbin (kok) keskustaan kohdistamilta lausunnoilta puuttuu pohja.

Pääministeri Stubb on arvioinut viikon aikana eri tilanteissa, että keskusta vie Suomea harmaalle alueelle, jossa Venäjään suhtaudutaan myönteisemmin kuin Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen linja sallii.

"Kukaan keskustan kansanedustaja ei ole ehdottanut EU-pakotteista irrottautumista. Vastaani ei ole tullut yhtäkään esimerkkiä. Stubbilla ei myöskään ole konkreettisia perusteluita väitteidensä tueksi. Siksi pääministerin syytökset keskustan Venäjä-myönteisyydestä näyttäytyvät kummallisina", Lehtomäki sanoo.

Kokoomuksen kansanedustajan Kimmo Sasin mukaan Lehtomäki kuitenkin "selvästi flirttailee Venäjän kanssa".

Sasi sanoo, että esimerkiksi tästä käy tapa, jolla Lehtomäki arvosteli EU:n Venäjä-pakotteita. Samoin se, että Lehtomäki on puolustanut yhteydenpitoa Venäjään ja sen hallintoon sekä toivonut pääministeri Stubbin vierailevan Venäjällä, kertoo Sasin mielestä Lehtonmäen pyrkivän erottumaan hallituksen linjasta.

Lehtomäen mukaan pääministeri Stubb pyrkii luomaan mielikuvan, että "tietyt poliittiset tahot elävät menneisyydessä ja haikailevat sellaiseen todellisuuteen, jota ei ole". Asetelma ei Lehtomäen mukaan kuitenkaan pohjaudu tosiasioihin.

Lehtomäen mukaan keskustan näkemys EU:n roolista Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikassa on selvä.

"Kaksi kysymystä täytyy tunnistaa: ensimmäinen on se, että Suomen tulee vaikuttaa aktiivisesti EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan, ja toinen, että EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikka ei ole Suomen koko ulkopolitiikka. Suomen pitää edelleen hoitaa aktiivisesti hyviä suhteita kaikkiin naapureihinsa."

Vaalit lähestyvät kovaa vauhtia. Lehtomäki myöntää, että käynnissä on poliittinen peli, jota käydään nyt ulkopolitiikasta.

"Kokoomus yrittää leimata keskustan epäilyttäväksi ulkopolitiikassa."

Lehtomäki korostaa, että keskustan ulkopoliittisesta linjasta vastaa puheenjohtaja Juha Sipilä.

Sasi taas toivoo, että Sipilä kommentoisi asiaa ja ottaisi keskustan ulkopolitiikan puhemiehen roolin itselleen, jotta kaikille olisi selvää, mikä keskustan linja puolueena on.

Kuinka paljon Venäjää tulee Lehtomäen mielestä ymmärtää?

"Minusta on tärkeää, että juuri kanssakäymisen ja vuorovaikutuksen kautta meille syntyy käsitys siitä, millä tavalla tilanne nähdään Venäjälle. Mutta se ei tarkoita eikä tule tarkoittamaan sitä, että me jotenkin hyväksyisimme Venäjän ratkaisut. Mutta diplomaattisen ratkaisun löytämiseksi on välttämätöntä, että on käsitys siitä, miten eri osapuolet ajattelevat."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat