Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkija toivoo lisää keskustelevia kyselyjä

Kotimaa
 

Ruotsin kielestä tehdyssä tutkimuksessa käytettyä ryhmä- tai kansalaiskeskustelua kannattaisi professori Kimmo Grönlundin mukaan harrastaa enemmän. Sitä voitaisiin hyödyntää esimerkiksi ennen kansanäänestyksiä.

Osa tutkimuksen ryhmistä sai ohjeet, jotka korostivat kunnioittavaa keskustelutapaa, avointa mieltä ja kuuntelua. Säännöt ehkäisivät kielteisten mielipiteiden jyrkentymistä, kun taas ilman ohjeita keskustelleet ryhmät olivat mielipiteiltään kielteisempiä.

"Tavalliset ihmiset ovat erittäin kykeneviä keskustelemaan poliittisista kysymyksistä. Saamalla tietoa ja kuuntelemalla muiden mielipiteitä he voivat saavuttaa niin kutsutun harkitun kansalaismielipiteen, jota kannattaisi käyttää nykyisten raakojen mielipidemittausten sijaan", Grönlund korostaa.

Mielipidemittauksissa soitetaan ihmisille kotiin ja tiedustellaan mitä vaikeimpia asioita, joita he eivät ole välttämättä lainkaan pohtineet.

"Sitten puolueet muokkaavat linjojaan kannattajiensa mielipiteen mukaisesti. Näin voi syntyä erittäin lyhytnäköistä ja harkitsematonta politiikkaa", Grönlund toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat