Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiistaista odotetaan pahinta ruuhkapäivää

Kotimaa
 

Joululiikenne on vilkkaimmillaan tänään tiistaina, sillä moni on saattanut lykätä lähtöään maanantain lumisateiden takia, kertoo Liikenneviraston liikennekeskuspäällikkö Marketta Udelius. Vilkkain liikenne painottunee neljän ja iltaseitsemän välille.

Udelius arvioi, että moottoriteillä liikennemäärät voivat olla yli 2 500 ajoneuvoa tunnissa. Ruuhkaa ja jonoja on luvassa sekä Nelos- että Viitostielle. Liikenne on vilkasta Kolmos- ja Ykköstielläkin.

"Ei auta paljon ohitella, vaan kannattaa ajaa kiltisti jonossa."

Maanantain aikana satanutta lunta voi olla kasaantuneena teille irtolumeksi jonkin verran, mutta ajokaistojen pitäisi olla melko sulia.

"Kuljettajan kannattaa miettiä myös lähtöä säätilanteen mukaan ja tarkkailla tienpintaa eikä pelkkää ilmaa."

HS:n meteorologin Ida-Reetta Jokelan mukaan tienpinnat pysyvät tiistaina suhteellisen kuivina ja ajokeli on maanantaita selvästi parempi. Tielämpötilat vaihtelevat pohjoisen 20 pakkasasteen ja Lounais-Suomen nollan välillä.

Jouluaattona maan etelä- ja keskiosiin leviää uusia lumisateita, joten silloin autoilijoiden kannattaa varautua selvästi heikompaan ajokeliin.

"Etenkin aamulla on luvassa pakkaslunta, joka pöllyää herkästi ja peittää näkyvyyttä", Jokela sanoo.

Paluuliikenteen odotetaan jakautuvan varsin tasaisesti neljälle päivälle tapaninpäivästä alkaen, joskin sunnuntain odotetaan olevan päivistä vilkkain.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat