Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veteraani Hannes Hynönen hämmästyi kansansuosiota

101-vuotias Linnan juhlien suosikki valmistautuu joulunviettoon kotonaan Mikkelissä

Kotimaa
 
Kansan suosikki Hannes Hynönen lähettää joulutervehdyksen suomalaisille
Kansan suosikki Hannes Hynönen lähettää joulutervehdyksen suomalaisille
Itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa koko kansan suosikiksi noussut 101-vuotias Hannes Hynönen valmistautuu jouluun kotonaan Mikkelissä. Kuuntele Hannes Hynösen muistoja ja ajatuksia joulusta.

Hannes Hynösen keittiön pöydällä on röykkiöittäin joulukortteja. Itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa koko kansan tietoisuuteen noussut mikkeliläinen sotaveteraani on saanut valtavan määrän ihailijapostia ihmisiltä ympäri Suomea.

"Kiitos, että olet tuonut niin paljon iloa elämäämme" ja "Hyvää joulua hienolle suomalaiselle miehelle", toivottavat kortit. Niitä on kertynyt yli tuhat. Postista tuli myös mieluinen paketti.

" Sofi Oksanen lähetti minulle kirjojaan", sanoo tyytyväinen Hynönen. Kirjailija Oksanen tuli Hynösen tutuksi tanssin pyörteissä Linnan juhlissa.

Juhlissa Hynöstä ilahdutti myös jälleennäkeminen tasavallan presidentin puolison Jenni Haukion kanssa. Ensitapaaminen oli keväällä veteraanipäivän valtakunnallisessa pääjuhlassa Mikkelissä.

"Jenni painoi poskensa tähän minun poskeani vasten. Se tuntui ihanalta", huokaa Haukiota ihaileva Hynönen poikamaisesti.

Tammikuussa 102 vuotta täyttävä Hynönen on hämmästynyt herättämästään valtavasta huomiosta.

"Se oli minulle aivan uutta. En osannut sellaiseen valmistautua mitenkään. En olisi uskonut, että muutamasta lauseestani olisi tullut niin paljon puhetta."

Hynönen aikoo viettää joulun Mikkelissä nuorimman poikansa perheen kotona. Luvassa on perinteinen joulu, johon kuuluu muun muassa saunomista.

Joulunaluspäivinäkin riittää touhua, sillä vierailulle ovat tulossa muun muassa Mikkelin entinen ja nykyinen kaupunginjohtaja.

Hynönen pitää joulua sekä hartaana että iloisena juhlana, jonka tunnelma poikkeaa kaikista muista juhlista.

Torpparin poikana vaatimattomissa oloissa kasvaneena Hynönen muistaa joulut, jolloin joulukuusikaan ei ollut itsestäänselvyys. Sotien aikaan rintamalla joulutunnelma luotiin vaatimattomista aineksista, kuten joululauluista.

Viisi vuotta sitten leskeksi jääneen Hynösen ensimmäiset joulut vaimon kuoleman jälkeen olivat vaikeita.

"Olen kouluttanut itseäni yksinoloon. Tunsin itseni täysin tyhjäksi ja arvottomaksi tynnyriksi, kunnes ymmärsin, että tynnyri on täynnä muistoja."

Outi Salovaara HS
Mikkeli

Juha Metso
Koko kansan suosioon itsenäisyyspäivänä noussut Hannes Hynönen on saanut ihailijoiltaan yli tuhat korttia.
Koko kansan suosioon itsenäisyyspäivänä noussut Hannes Hynönen on saanut ihailijoiltaan yli tuhat korttia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat