Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veritulppa vaanii istuvaa joulupukkia

Kotimaa
 

Kun joulupukki käy matkaan, jetlagin riski on huomattava. Pukki toki tietää, että aina kannattaa matkustaa länteen päin. Silloin päivää on aina enemmän vastassa.

Aattona joulupukki tekee paljolti istumatyötä. Tämä tarkoittaa, että hänellä on iso riski saada veritulppa jalkaan, jollei hän pääse välillä jaloittelemaan.

Lentäessä elimistö myös kuivuu nopeasti. Siksi pukin pitää juoda paljon vettä.

Glögi pitää nauttia vasta kotona Korvatunturilla, sillä alkoholi vain kuivattaa enemmän.

Kun lahjat on jaettu, pukin pitää levätä. Palautuminen nopeasta maailmanympärireissusta kestää vähintään viikon.

Iän myötä elimistön kyky palautua jetlagista heikkenee, ja joulupukki on tunnetusti maailman vanhin ihminen. Saattaa olla, että pukki tarvitsee lepoa toisenkin viikon verran.

Palautumisen kannalta olisi tärkeää, että pukki saisi levätä kunnolla ennen matkaanlähtöä. Valitettavasti hän ei taida juuri lepoa saada Korvatunturin viime hetken kiireiltä. Pukki taitaakin olla aikamoinen supermies.

Oikea ruokailu on myös tärkeää. Korkealla yläilmoissa kaasu laajenee elimistössä. Pukin kannattaa siis ehdottomasti välttää hernekeittoa ennen matkaanlähtöä. Jos kaasua kuitenkin muodostuu, pukin kannattaa rohkeasti päästellä sitä ilmoille.

Perinteinen jouluruoka sopii mainiosti pitkälle lentomatkalle. Riisipuuroa ja kinkkua voi syödä reilusti, perunaa kohtuudella ja rosollia aivan vapaasti. 

 

Lähde: Kimmo Ketola, Finnairin johtava työterveyslääkäri

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat