Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joulupäivystäjä valvoo mobiiliverkkoa

Kotimaa
 
Juhani Niiranen HS
Espoolainen Jemiina Luukka ehtii työstään huolimatta viettää joulua perinteitä noudattaen.
Espoolainen Jemiina Luukka ehtii työstään huolimatta viettää joulua perinteitä noudattaen. Kuva: Juhani Niiranen HS

Jouluna ansiotyöhön houkuttelevat tavallista parempi palkka sekä aatosta ja pyhätöistä mahdollisesti kertyvät vapaapäivät. Ainakin perheettömät ilmoittautuvat usein vapaaehtoisesti tekemään töitä joulunaikaan.

Yksi kuluvan joulun työläisistä on espoolainen Jemiina Luukka. Hän työskentelee tietoliikenneyritys Elisalla tietoliikenneasiantuntijana eli hän selvittää ja korjaa mobiiliverkon vikoja. Työtehtävät välitetään Luukalle asiakaspalvelun kautta. Siksi hän on hyvin harvoin yhteydessä viasta ilmoittavaan asiakkaaseen.

"Raha motivoi olemaan jouluna töissä, mutta toisena syynä on se, että työ ei millään tavalla sulje pois perinteistä joulunviettoamme. Käymme aviomieheni kanssa aattona ja joulupäivänä ruokailemassa vanhempiemme luona ja voimme lähteä ruokailemaan, kun lopetan työpäiväni."

Luukka on tehnyt joulutöitä myös aikaisempina vuosina. Rahan lisäksi Luukkaa innostavat vapaapäivät, joita aaton, joulupäivän ja tapaninpäivän työstä kertyy kolme alan työehtosopimuksen mukaisesti. Tämä joulu on kuitenkin erityisen tärkeä.

"Aloitan aviomieheni kanssa heti joulun jälkeen neljän kuukauden vuorotteluvapaan, jonka vietämme ulkomailla. Siksi kaikki ylimääräinen raha ja vapaa ovat tervetulleita."

Luukka tekee joulun vuoronsa etätyönä kodissaan. Silloin hänen työpisteensä on joko makuuhuoneessa tai olohuoneessa. Työtä tehdessä voi kuunnella tv:n tai radion jouluohjelmia.

Etätyö on Luukalle tuttua, sillä hän tekee sitä viikoittain ainakin kaksi päivää. Jouluna tosin työpaikalla olisi erityisen mukavaa, sillä työnantaja muistaa työntekijöitä tarjoamalla jouluruokaa. Lisäksi aula somistetaan valoilla ja muilla koristeilla. Tarjolla on erilaisia pikkuherkkuja.

"Työntekijöitä pyydetään ilmoittautumaan joulun työvuoroihin vapaaehtoisesti, ja halukkaita on aina ollut riittävästi."

Tietoliikenneasiantuntijalle joulu on rauhallinen. Jouluisin Elisan asiakaspalvelun vikapäivystykseen tulevien puheluiden määrä vähenee noin 15 prosenttia tavanomaisesta.

"Sitten tietysti olisi kiire, jos jouluna tulisi laaja sähkökatkos tai jokin muu sellainen vika, joka pudottaisi tukiasemia pois toiminnasta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat