Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kovimmat pakkaset ja sateet osuvat jouluaatolle

Sää on vaihtelevaa joulunpyhien aikana. Lapissa rikotaan pakkasennätyksiä.

Kotimaa
 

Jouluaattona tupruttaa Etelä-Suomessa rankasti lunta, kertoo Helsingin Sanomien meteorologi Matti Eerikäinen.

Aivan maan eteläisimmissä osissa lämpötila voi käydä lähellä nollaa, joten lumi voi olla hetkellisesti märkää. Lunta voi kertyä enimmillään 20 senttiä Uudenmaan rannikkoalueelle Hankoniemeltä Loviisan seudulle.

Sisämaassa lumi on selvästi kuivempaa pölisevää pakkaslunta, joka lisää ongelmia liikenteessä, koska näkyvyys heikentyy.

Muualla eteläisessä Suomessa lunta kertyy 5–10 senttiä. Lämpötila on pakkasen puolella. Lunta sataa suunnilleen Vaasa–Tampere–Lappeenranta-linjan eteläpuolella.

"Pohjoisessa on aattona korkeapaineen selänne, joka tarkoittaa, että tuuli on heikkoa ja pilvipeitekin vähäistä."

"Siellä jännitetään, kuinka paljon tiistaina syntynyt tämän talven 31,7 asteen pakkasennätys rikkoutuu. 35 astetta voi olla aattoaamuna kylmimmillä seuduilla Lapissa", Eerikäinen kertoo.

Joulupäivänä sää jatkuu Pohjois-Suomessa samanlaisena kuin aattonakin, mutta pakkanen ei ole enää yhtä kireää kuin aattona.

Pakkasta on etelässä ja lännessä 10–15 astetta, idässä 20 astetta ja Pohjois-Suomessa 20–30 astetta. Länsi-Lapissa voi sataa hieman lunta. Etelä-Suomessa sateet väistyvät ja aurinkokin voi paistaa.

"Tapaninpäivänä on tulossa uusi sadealue. Se on hieman hankalasti ennustettava, mutta se näyttää olevan aaton sateisiin verrattuna selvästi heikompi", Eerikäinen kertoo.

Lunta sataa Etelä-Suomessa hieman, pohjoisessa sateet voivat olla runsaampia.

"Tällaisille sadealueille on ominaista, että ne tulevat voimakkaampina kuin miltä ennusteissa näyttää", Eerikäinen huomauttaa.

Tapaninpäivänä voi Etelä-Suomessa sateiden ohella myös aurinko paistaa paikoitellen.

Viikonloppuna jatkuu kylmä pakkassää koko maassa. Pakkaslukemat riippuvat siitä, kuinka pilvistä on.

Pohjois-Suomessa on kuitenkin selvä mahdollisuus 30 asteen pakkasille.

Lauantaina voi Vaasan ja Turun väliselle rannikkoseudulle ajautua lumisateita mereltä. Muualle ei sateita ole odotettavissa. Sunnuntaina sateiden riski kasvaa pohjoisessa, mutta muuten sää on samanlaista kuin lauantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat