Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Heikko taloussuhdanne nostaa pikaruuan suosiota

Kotimaa
 

Ravintoloissa syöminen ei maistu suomalaisille entiseen malliin, mutta pikaruoan suosio kasvaa.

Alan yrityksiä edustavan Matkailu- ja ravintolapalvelut Maran mukaan pikaruokaa myytiin tammi–syyskuussa 0,2 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna vastaavaan aikaan.

Maran mukaan myynti laski vuoden ensimmäisen puoliskon ajan, mutta kolmannella vuosineljänneksellä myynti nousi ohi viime vuoden.

Muissa ravintoloissa ruoan ja alkoholin kauppa käy selvästi huonommin. Anniskeluravintoloissa myynti väheni 3 prosenttia ja henkilöstöravintoloissa 4,4 prosenttia.

"Yleensä on niin, että kun taloudessa menee heikommin, kuluttajat siirtyvät kohti halvempaa ruokailua", sanoo Maran toimitusjohtaja Timo Lappi.

Lapin mukaan pikaruoan kasvu on ollut jopa yllättävän pientä.

"Odotimme, että se olisi kasvanut enemmän", hän sanoo.

Vuoden 2005 jälkeen pikaruoan menekki on kehittynyt selvästi paremmin kuin muun ravintolaruoan.

Vajaassa vuosikymmenessä pikaruoan myynti on kasvanut yli 20 prosenttia. Anniskeluravintoloissa myynti on laskenut hieman ja henkilöstöravintoloissa yli viidenneksen.

Taantuman lisäksi pikaruoan suosiota kasvattaa tarjonnan lisääntyminen. Erityisen nopeasti ravintolaverkostoaan on kasvattanut Subway.

Subway ilmoitti kaksi vuotta sitten, että se aikoo avata sata uutta ravintolaa viiden vuoden kuluessa. Tätä nykyä Subwayllä on Suomessa jo yli 140 ravintolaa. Muita suuria ketjuja ovat kotimaiset Hesburger ja Kotipizza sekä McDonald's.

Vuonna 2012 Hesburgerin myynti oli nelikosta selvästi suurinta. McDonald'silla on muita vähemmän ravintoloita, mutta ketjun ravintoloiden myynti on muihin verrattuna suurta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat