Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Divaaniosat kipeyttivät selän – myyjän mielestä sohvassa ei ollut vikaa

Kotimaa
 

1. Kahden ja kolmen istuttavat nahkasohvat olivat maksaneet 2 700 euroa. Asiakas valitti kuitenkin jo parin kuukauden kuluttua nahan venymisestä kahden istuttavassa sohvassa. Hän vaati kaluston vaihtoa, korjaamista tai hinnan alennusta. Myyjän mukaan nahan venyminen on mallin ominaisuus, koska nahka venyy isolla yhtenäisellä nahkaverhoilupinnalla varustetuissa sohvissa enemmän kuin ompelusaumoilla ja napeilla varustetuissa sohvissa. Lautakunta oli myyjän kanssa samaa mieltä. Sen mukaan tuotetta ei voi pitää virheellisenä eikä hyvitystä suositella.

2. Asiakas osti sohvan ja kaksi nojatuolia 1 900 eurolla. Viiden kuukauden kuluttua hän reklamoi puupintojen halkeamisesta. Myyjä toimitti hänelle uuden kaluston kolmeen kertaan. Asiakkaan mukaan kaikissa ilmeni halkeamia. Hän vaati lopulta kaupan purkua. Lautakunnan mukaan virhettä ei saatu korjattua useista yrityksistä huolimatta. Siksi lautakunta suositti, että myyjä palauttaa asiakkaalle kauppahinnan, josta on vähennetty asiakkaan sohvan käytöstä saama hyöty.

3. Sohvan ja tuolin ostanut henkilö teki valituksen, koska oli tyytymätön sohvan ja tuolin verhoilukankaan laatuun. Huonekalut olivat maksaneet 1 400 euroa. Kangas oli kulunut vaaleammaksi lyhyessä ajassa. Sohvaan ja tuoliin oli jäänyt jäljet istumista. Asiakas vaati kankaan vaihtamista laadukkaammaksi tai kaupan purkua. Myyjän mukaan huonekaluissa ja kankaissa ei ollut reklamoitavaa. Lautakunnan mukaan verhoilu näytti lyhyen käytön jälkeen poikkeuksellisen läikikkäältä ja epäsiistiltä. Lautakunta suositti kaupan purkua.

4. Valituksessa kerrottiin, että asiakkaan ostamassa sohvassa divaaniosat ovat liian pehmeät ja kipeyttävät selän. Hän vaati 2 800 euron kauppaa purettavaksi. Myyjä käytti sohvaa tehtaalla, jossa sen todettiin olevan kunnossa. Myyjän edustaja kävi sen jälkeen asiakkaan kotona toteamassa, ettei sohvassa ole vikaa. Kuluttajariitalautakunta kävi koeistumassa sohvan. Senkin mielestä divaaniosat olivat liian pehmeitä ja siinä määrin epämiellyttäviä käyttää, että asiakkaan selän kipeytymistä pidettiin mahdollisena. Lautakunta suositteli kaupan purkua.

5. Asiakas valitti 1 600 euron sohvan ratkeamisesta ja nukkaantumisesta. Myyjä poisti nukan ja korjasi ratkeaman. Asiakas vaati kaupan purkua, koska nukkaantuminen jatkui. Myyjän tarkastuksessa kankaassa ei todettu virhettä, mutta myyjä tarjosi 30 prosentin hinnanalennusta. Lautakunnan mukaan kangasta ei voida osoittaa virheelliseksi, eikä siten suosittanut kaupan purkua. Lautakunta piti kuitenkin asiallisena, että asiakaspalvelusyistä myyjä maksaa lupaamansa hinnanalennuksen.

6. 500 euron sohvan keskiosa oli asiakkaan mielestä painunut sisään. Sohva oli ollut normaalikäytössä. Myyjä avasi sohvan ja löysi sieltä murtuneen puupalan. Myyjän mukaan murtuma on itse aiheutettu. Myyjä tarjosi asiakkaalle korjausta 120 euron hintaan. Asiakas vaati sohvan korjaamista, sen vaihtamista uuteen tai kaupan purkua. Lautakunta suositti kaupan purkua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat