Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rahtilaiva vie Kataisen perheen viiden vuoden seikkailulle

Kotimaa
 

Tänään 27. 12. Euroopan komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen perheellä alkaa suuri seikkailu.

Kataisten Škoda Superb Espoon Friisilässä on pakattu suksiboksia myöten täyteen. Autossa on lähinnä vaimo Mervi Kataisen ja kahden tyttären tavaroita, sillä komissaarin tavarat ovat jo valtaosin Brysselissä.

Katainen vietti syksyn Brysselissä ensin talouskomissaarina ja sitten komission varapuheenjohtajana. Nyt koko perhe siirtyy Belgiaan.

"Tarkoitus on muuttaa elämä ihan kunnolla sinne viideksi vuodeksi. Suomessa käydään lomilla", Katainen sanoo.

Kataiset lähtevät rahtilaivalla Saksan Travemündeen ja ajavat sieltä Brysseliin. "Se on perinteinen tapa. Laivalla lähdettiin Suomesta ulkomaille jo 1800-luvun alussa", Katainen sanoo.

Katainen laskeskelee käyneensä Brysselissä 300 kertaa, mutta vain parilla kerralla hän on käynyt kaupungin itäreunalla sijaitsevien EU-korttelien ulkopuolella.

Erityisesti Katainen haluaa tehdä tuttavuutta Belgian ruokakulttuuriin. Hän kehuu Belgian ruokakauppoja. Niistä saa muun muassa riistaa, joka on keittiössä viihtyvän Kataisen suosiossa.

"Tällaiselle hyvän ruuan ystävälle Belgia on mahtava paikka. Se on ollut niin monen hallitsijan alaisuudessa, ja jokainen on jättänyt jälkensä belgialaiseen keittiöön. Se on hyvin kiehtovaa", Katainen sanoo.

Sen sijaan Belgian byrokraattisuus on tullut vastaan Kataisille asunnon hankinnassa. Muutenkaan Belgia ei ole tehokkaan talouden maineessa. "Tulee mieleen, että tuottavuusohjelmalle olisi tarvetta", Katainen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat