Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Haglund ei yllättynyt Venäjän uudesta sotilasopista

Venäjä pitää Naton sotilaallista vahvistumista uhkana

Kotimaa
 

Puolustusministeri   Carl Haglundin (r) mukaan Venäjän perjantaina päivittämä sotilasoppi ei tullut Suomelle yllätyksenä.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin perjantaina allekirjoittamassa asiakirjassa Venäjän yhdeksi merkittävimmistä turvallisuusuhista mainitaan Naton sotilaallinen vahvistuminen Venäjän lähellä.

"Ei tämä muuta Suomessa mitään. Se ei tarkoita, ettemmekö olisi hereillä. On jo vuoden ajan käynyt selväksi, että Venäjän linja on muuttunut aggressiivisemmaksi", Haglund sanoo.

Haglund muistuttaa, että Naton toimet johtuvat toisaalta Venäjän toimista Ukrainassa.

"Tässä alkaa olla kylmän sodan piirteitä ilmassa. Yksi toimi johtaa toiseen. Tätä kierrettä on näkynyt jo jonkin aikaa."

Haglund sanoo, ettei ole vielä lukenut koko asiakirjaa. Edellinen Venäjän sotilasoppi oli voimassa vuodesta 2010.

"Ei tämä kuitenkaan hirveästi ole erilainen kuin edellinen, presidentti Dmitri Medvedevin aikainen sotilasoppi. Tämän tyyppinen linjaus oli varsin odotettu päivitys, jossa näkyvät tämän vuoden tapahtumat", hän sanoo viitaten Ukrainan sotaan.

"Venäjä on näyttänyt, että se on tarvittaessa valmis käyttämään sotilaallista voimaansa omien päämääriensä ajamiseen. Se on meidänkin otettava huomioon, mutta pitää korostaa, että emme koe Venäjän aggressiivisuuden lisääntymisen kohdistuvan Suomeen", Haglund sanoo.

"Tämä Venäjän uusi sotilaspoliittinen linjaus on jatkunut pitkään. Meilläkin olisi pitänyt herätä jo vuoden 2008 Georgian sodassa. Kyllä se silloin vähän lakaistiin lattian alle."

Uudessa sotilasopissa Venäjä ilmoittaa olevansa huolissaan Naton ohjustorjuntajärjestelmän vahvistumisesta. Venäjä näkee riskinä, että Nato alkaa uhmata kansainvälistä oikeutta ja ottaa globaaleja tehtäviä itselleen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat