Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaasuaseet toivat vankeustuomion

Kotimaa
 

Tuomioistuinten suhtautuminen luvattomiin paukkupatruuna-aseisiin on vaihdellut, sillä niiden omistajia on paitsi tuomittu rikoksesta myös vapautettu syytteistä tai syyttäjä on jättänyt syytteen kokonaan nostamatta.

Esimerkiksi Helsingin käräjäoikeus luokitteli yksityishenkilön kaasuaseet luvanvaraisiksi ampuma-aseiksi ja tuomitsi miehen törkeästä ampuma-aserikoksesta viime helmikuussa.

Mies oli tilannut useita kymmeniä kaasuaseita Saksasta ja myynyt niitä verkkohuutokauppa Huuto.netissä vuosina 2009–2012. Hän kauppasi siellä myös teleskooppipatukoita, sähkölamauttimia ja heittotähtiä.

Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion mukaan miehen kaasuaseet olivat muunnettavissa ilman erityistaitoja luotiaseiksi.

Käräjäoikeus langetti hänelle kahden vuoden ehdottoman vankeustuomion.

Tuusulan Jokelassa sijaitsevan aseliikkeen omistajat joutuvat vastaamaan syytteisiin törkeistä ampuma-aserikoksista Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa tammikuussa.

Liike oli tilannut Turkista starttipistooleja myytäväksi Suomessa.

Poliisi tutki toista aseliiketapausta Turussa, mutta syyttäjä päätti olla viemättä juttua käräjille, koska tekoja ei voinut pitää tahallisina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat