Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuomioja: Tutkija kirjoitti "Nato-häntä kainalossa"

Ulkoministerin mielestä Ahvenanmaa voisi kiinnostaa Natoakin

Kotimaa
 
Erkki Tuomioja (sd)
Erkki Tuomioja (sd)

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) mielestä Ulkopoliittisen instituutin vanhemman tutkijan Charly Salonius-Pasternakin kirjoitus on provokaatio, joka on tehty "Nato-häntä kainalossa".

"Pidän tätä Salonius-Pasternakin kirjoitusta varsin tarkoituksellisena provokaationa, jonka vuoksi ei kannata provosoitua", Tuomioja kommentoi Helsingin Sanomille sähköpostitse.

Salonius-Pasternak kirjoitti maanantaina HS:n Vieraskynä-palstalla, että Venäjä voisi pari Ahvenanmaan saarta valtaamalla kontrolloida Itämeren ilmatilaa.

Tuomioja kirjoitti blogissaan Itämeren ilmatilan turvaamisesta lauantaina.

Puolustussuunnitelmat eivät kuitenkaan Tuomiojan mielestä kuulu julkisuuteen.

"Kaikki sotilasesikunnat tekevät kaikenlaisia varautumissunnitelmia myös hyvin epätodennäköisiäkin tilanteita ja uhkia varten", Tuomioja kirjoittaa HS:lle.

"Enkä usko Suomen puolustusvoimien olevan tässä yhtään muita heikommin eväin liikkellä. Niitä ei kuitenkaan julkisesti käsitellä siksi, että puolustussuunnittelussa on aina paljon salassa pidettävää asiaa ja siksi, että ei ole myöskään syytä rakentaa valmiita viholliskuvia mihinkään suuntaan", Tuomioja kirjoittaa.

"Tämän uskoisin myös Ulkopoliittisen instituutin tutkijan ymmärtävän, mutta hänen ei tarvitse siitä piitata jos hänellä on ihan omat poliittiset tarkoitusperänsä ja tavoitteensa."

Valmiussuunnittelussa varaudutaan kenties jopa Salonius-Pasternakin kuvaileman kaltaiseen tilanteeseen, Tuomioja arvioi.

Hänen mukaansa esimerkiksi sotilasliitto Natolla voi olla vastaavanlaisia vaikkapa Ahvenanmaahan liittyviä painostus- ja hyväksikäyttötarpeita. Tutkijan motiiveista ulkoministeri toteaa:

"Totta kai siinä on tarkoitushakuisuus mukana, eli niin sanotusti Nato-häntä kainalossa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat