Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi: Rautavaaran perhesurma tapahtui äkkipikaistuksissa

Esitutkinnan mukaan nainen ajoi tahallaan päin linja-autoa

Kotimaa
 

Poliisin mukaan Rautavaaran lokakuiseen perhesurmaan syyllistynyt nainen ei suunnitellut tekoaan.

"Näyttäisi siltä, että henkilö on tehnyt teon kiihtyneessä mielentilassa äkkipikaistuksissaan", poliisi kertoo.

Poliisi tiedotti esitutkinnan valmistumisesta tiistaina. Poliisin mukaan naisen verestä ei löytynyt alkoholia tai muita päihteitä.

Esitutkinnan mukaan nainen ajoi tahallaan päin bussia 92–123 kilometrin tuntivauhtia. Turmassa kuoli naisen lisäksi hänen yksi-, kaksi- ja kuusivuotiaat lapsensa. Naisen avopuoliso ja kahden nuorimman lapsen isä oli bussissa, jota päin nainen ajoi.

Linja-auton kuljettaja ja neljä matkustajaa loukkaantuivat lievästi. Linja-autossa oli yhteensä neljätoista matkustajaa.

Perhesurmaa edelsi vuonna 1981 syntyneen nurmeslaisen naisen ja hänen avopuolisonsa välinen kinastelu perheasioista. Kinan jälkeen mies lähti Nurmeksen linja-autoasemalle, koska hänen oli määrä mennä työmatkalle Kuopioon.

Nainen ajoi kesken matkan bussia päin.

Tutkinnanjohtaja Heikki Mansikka-aho kertoo, että kolarin jälkeen naisen taskusta löytyi kirje, joka käsitteli parisuhteen ongelmia. Poliisin mukaan kirje oli ympäripyöreä, eikä siitä käynyt ilmi, että nainen olisi suunnitellut väkivaltaa. Myöskään siitä ei ole tietoa, milloin kirje on kirjoitettu.

Mansikka-ahon mukaan kuulusteluissa on tullut ilmi, että perheessä oli aiempia ongelmia mustasukkaisuuden ja lastenhoidon kanssa. Poliisi oli käynyt perheen kotona kerran kotihälytyksellä viime syyskuussa.

Tutkinnanjohtajan mukaan poliisia tarvittiin rauhoittamaan lastenhoitoon liittynyttä tilannetta. "Mistään väkivallasta ei ollut kyse", Mansikka-aho kertoo.

Esitutkinnassa selviteltiin myös viranomaisten toimia kotihälytyksen jälkeen. Mansikka-ahon mukaan mitään laiminlyöntejä ei ole tullut ilmi.

Hänen mukaansa kukaan perheen lähipiiristä ei osannut aavistaa, että tilanne voisi kärjistyä väkivaltaiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat