Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KHO: Myös laina on tuloa

Kotimaa
 

Äidiltä saatu laina on otettava huomioon toimeentulotukea myönnettäessä. Korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) ennakkopäätöksen mukaan myös laina on laissa tarkoitettua tuloa, joka siis vähentää toimeentulotukea.

Helsinkiläinen mies haki vuonna 2011 toimeentulotukea. Hänelle ei kuitenkaan myönnetty sitä kahden kuukauden ajalta, koska hän oli saanut äidiltään 1 500 euron ja 500 euron lainat.

Mies valitti päätöksestä, sillä hänen mielestään lainaa ei voida ottaa huomioon tulona. Hän kertoi saaneensa lainaa, jotta pystyisi maksamaan vuokran ja muut laskut ajallaan.

Miehen mielestä olisi kohtuutonta edellyttää, että hänen olisi pitänyt jättää kaikki laskut maksamatta ja mennä viimeisillä voimillaan pyytämään toimeentulotukea.

Mies korosti, että äidillä ei ole elatusvelvollisuutta häntä kohtaan. Äidiltä saaduilla lainoilla oli tarkoitus kattaa sellaisia menoja, jotka tulisi korvata toimeentulotuella.

Kaikki oikeusasteet hylkäsivät miehen valituksen.

KHO huomautti, että toimeentulotuki on sosiaalihuoltoon kuuluva viimesijainen taloudellinen tuki. Sitä on oikeus saada, jos toimeentuloa ei voi saada muulla tavoin.

Toimeentulotukea myönnettäessä otetaan huomioon kaikki henkilön ja hänen perheenjäsentensä käytettävissä olevat tulot.

Laissa on erikseen lueteltu, millaisia tuloja ei oteta huomioon.

"Rahan tulolähteellä tai sillä, että suoritukset on annettu lainaksi, ei lähtökohtaisesti ole merkitystä", KHO korosti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat