Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Lupaan juoda satana päivänä olutta" – poliitikkojen lupauksia vuodelle 2015

Yksi aikoo pitää päiväkirjaa, toinen juoda pullollisen suomalaisen pienpanimon olutta satana päivänä ja kolmas kiittää entistä enemmän. Useilla kansanedustajilla ja ehdokkailla on mielessään myös työllisyyden parantaminen.

Kotimaa
 
HS, IS
Kansanedustajat Sirkka-Liisa Anttila (vas.), Henrik Nyholm ja Sari Sarkomaa.
Kansanedustajat Sirkka-Liisa Anttila (vas.), Henrik Nyholm ja Sari Sarkomaa. Kuva: HS, IS
Daniel Sazonovkansanedustajaehdokas (kok), Helsinki"Lupaan pysyä aitona, seurata intohimoani ja tehdä täysillä kaiken, mihin ryhdyn. Lupaan olla ennakkoluulottomampi, ratkaisuhakuisempi ja mennä useammin epämukavuusalueelle."
Daniel Sazonov
kansanedustajaehdokas (kok), Helsinki
"Lupaan pysyä aitona, seurata intohimoani ja tehdä täysillä kaiken, mihin ryhdyn. Lupaan olla ennakkoluulottomampi, ratkaisuhakuisempi ja mennä useammin epämukavuusalueelle."

Merja Kuusistokansanedustaja (sd), Tuusula"Pidän äärettömän tärkeänä eduskuntatyössä yhdenvertaisuuden edistämistä niin, että tuloerot saataisiin kaventumaan. Myös elinajanodote on osalla väestöä todella alentunut, minkä takia pitää olla tarpeeksi sosiaali- ja terveyspalveluita."
Merja Kuusisto
kansanedustaja (sd), Tuusula
"Pidän äärettömän tärkeänä eduskuntatyössä yhdenvertaisuuden edistämistä niin, että tuloerot saataisiin kaventumaan. Myös elinajanodote on osalla väestöä todella alentunut, minkä takia pitää olla tarpeeksi sosiaali- ja terveyspalveluita."

Joona Räsänenkansanedustajaehdokas (sd), Lohja"Kun nyt maailmantapahtumien ja kotimaan asioittenkin uutisointi ja mielialat ovat kovin negatiivisia, lupaan itse ruokkia positiivista mielialaa. Lupaan myös sanoa ihmisille entistä useammin kiitos."
Joona Räsänen
kansanedustajaehdokas (sd), Lohja
"Kun nyt maailmantapahtumien ja kotimaan asioittenkin uutisointi ja mielialat ovat kovin negatiivisia, lupaan itse ruokkia positiivista mielialaa. Lupaan myös sanoa ihmisille entistä useammin kiitos."

Sari Sarkomaa kansanedustaja (kok), Helsinki"Lupaan pitää koulutuksen ja sivistyksen puolta yhtä sitkeästi kuin väänsin oppivelvollisuusiän pidentämisasiassa. Ilman sisukkuutta se ei olisi kaatunut. On nuorten voitto, että nyt he saavat räätälöityä tukea vuoden pakkoistumisen sijaan. Ei kannettu oppilas koulussa pysy."
Sari Sarkomaa
kansanedustaja (kok), Helsinki
"Lupaan pitää koulutuksen ja sivistyksen puolta yhtä sitkeästi kuin väänsin oppivelvollisuusiän pidentämisasiassa. Ilman sisukkuutta se ei olisi kaatunut. On nuorten voitto, että nyt he saavat räätälöityä tukea vuoden pakkoistumisen sijaan. Ei kannettu oppilas koulussa pysy."

Sirkka-Liisa Anttilakansanedustaja (kesk), Forssa"Kokeneena poliitikkona lupaan toimia ihmisten luottamuksen palauttamiseksi poliittisen järjestelmän kykyyn ratkaista vakavia talous- ja työllisyysongelmiamme. Meillä poliitikoilla on näytön paikka nostaa Suomi tästä suosta ja siten pelastaa hyvinvointivaltion perusta."
Sirkka-Liisa Anttila
kansanedustaja (kesk), Forssa
"Kokeneena poliitikkona lupaan toimia ihmisten luottamuksen palauttamiseksi poliittisen järjestelmän kykyyn ratkaista vakavia talous- ja työllisyysongelmiamme. Meillä poliitikoilla on näytön paikka nostaa Suomi tästä suosta ja siten pelastaa hyvinvointivaltion perusta."

Ilkka Ruuska
Teppo Säkkinenkansanedustajaehdokas (kesk), Helsinki"Aion ruveta pitämään päiväkirjaa. Kulunut vuosi on ollut muun muassa Ukrainan kriisin vuoksi niin tapahtumarikas, että piikkipäivien tuntoihin ja ajatuksiin haluaisi palata ja hakea kaarta tulevaan. Toivottavasti ensi vuoden merkinnöistä tulee valoisia."
Teppo Säkkinen
kansanedustajaehdokas (kesk), Helsinki
"Aion ruveta pitämään päiväkirjaa. Kulunut vuosi on ollut muun muassa Ukrainan kriisin vuoksi niin tapahtumarikas, että piikkipäivien tuntoihin ja ajatuksiin haluaisi palata ja hakea kaarta tulevaan. Toivottavasti ensi vuoden merkinnöistä tulee valoisia."

Lea Mäkipääkansanedustaja (ps), Kihniö"Olisi ehkä parasta sanoa, mistä pidän kiinni: maaseudun elinmahdollisuudet, lähiruoka ja huoltovarmuus. Ennaltaehkäisy kaikessa ja omaishoitajien palkkioiden korotukset. Pienten ja keskisuurten yritysten byrokratian karsiminen."
Lea Mäkipää
kansanedustaja (ps), Kihniö
"Olisi ehkä parasta sanoa, mistä pidän kiinni: maaseudun elinmahdollisuudet, lähiruoka ja huoltovarmuus. Ennaltaehkäisy kaikessa ja omaishoitajien palkkioiden korotukset. Pienten ja keskisuurten yritysten byrokratian karsiminen."

Jarmo Ketokansanedustajaehdokas (ps), Helsinki"Tapanani ei ole antaa uudenvuodenlupauksia, joten päätin joukkoistaa tämän kavereideni päätettäväksi Facebookissa. Eniten kannatusta saanut vaihtoehto oli: lupaat järjestää yhdelle nuorelle pitkäaikaistyöttömälle vakituisen työpaikan."
Jarmo Keto
kansanedustajaehdokas (ps), Helsinki
"Tapanani ei ole antaa uudenvuodenlupauksia, joten päätin joukkoistaa tämän kavereideni päätettäväksi Facebookissa. Eniten kannatusta saanut vaihtoehto oli: lupaat järjestää yhdelle nuorelle pitkäaikaistyöttömälle vakituisen työpaikan."

Kari Uotilakansanedustaja (vas), Espoo"Lupaan tehdä kaikkeni Suomen talouspolitiikan suunnan kääntämiseksi IMF:n, OECD:n ja monien talousasiantuntijoiden suositusten mukaisesti pois leikkaavasta, työttömyyttä ylläpitävästä ja palvelut vaarantavasta linjasta elvyttävämpään ja työllistävämpään suuntaan."
Kari Uotila
kansanedustaja (vas), Espoo
"Lupaan tehdä kaikkeni Suomen talouspolitiikan suunnan kääntämiseksi IMF:n, OECD:n ja monien talousasiantuntijoiden suositusten mukaisesti pois leikkaavasta, työttömyyttä ylläpitävästä ja palvelut vaarantavasta linjasta elvyttävämpään ja työllistävämpään suuntaan."

Henrik Nyholmkansanedustajaehdokas (vas), Helsinki"Osallistun omalla tavallani Ylen haasteeseen olla juomatta sata päivää ensi vuonna. Minä lupaan päinvastoin juoda satana päivänä yhden pullollisen suomalaisen pienpanimon olutta. Tuen tempauksella uutta suomalaista vientiä ja heräävää ammattikuntaa."
Henrik Nyholm
kansanedustajaehdokas (vas), Helsinki
"Osallistun omalla tavallani Ylen haasteeseen olla juomatta sata päivää ensi vuonna. Minä lupaan päinvastoin juoda satana päivänä yhden pullollisen suomalaisen pienpanimon olutta. Tuen tempauksella uutta suomalaista vientiä ja heräävää ammattikuntaa."

Nicholas Kujalakansanedustajaehdokas (r), Espoo"Lupaan aloittaa uuden kielen opiskelun, esimerkiksi venäjän tai saamen, sekä tutustua vielä läheisemmin meitä ympäröiviin kulttuureihin. Tutustumalla paremmin eri kulttuureihin pystymme paremmin rakentamaan sellaista Suomea, jossa kaikilla on hyvä elää."
Nicholas Kujala
kansanedustajaehdokas (r), Espoo
"Lupaan aloittaa uuden kielen opiskelun, esimerkiksi venäjän tai saamen, sekä tutustua vielä läheisemmin meitä ympäröiviin kulttuureihin. Tutustumalla paremmin eri kulttuureihin pystymme paremmin rakentamaan sellaista Suomea, jossa kaikilla on hyvä elää."

Thomas Blomqvistkansanedustaja (r), Raasepori"En yleensä harrasta uudenvuodenlupauksia, mutta yritän ensi vuonna löytää sellaisen hyvän tasapainon työn ja vapaa-ajan välillä, että hallitsen paremmin ajankäyttöäni. Tänä vuonna se ei oikein onnistunut, vaan syksy meni pitkälti työn merkeissä."
Thomas Blomqvist
kansanedustaja (r), Raasepori
"En yleensä harrasta uudenvuodenlupauksia, mutta yritän ensi vuonna löytää sellaisen hyvän tasapainon työn ja vapaa-ajan välillä, että hallitsen paremmin ajankäyttöäni. Tänä vuonna se ei oikein onnistunut, vaan syksy meni pitkälti työn merkeissä."

Johanna Karimäkikansanedustaja (vihr), Espoo"Viimeisiä isoja ratkaisuja eduskunnassa on sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus. Tärkeintä on turvata ihmisten peruspalvelut tasapuolisesti ja pitää samalla kustannukset kurissa. Sen edistämiseksi lupaan tehdä kovasti työtä."
Johanna Karimäki
kansanedustaja (vihr), Espoo
"Viimeisiä isoja ratkaisuja eduskunnassa on sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus. Tärkeintä on turvata ihmisten peruspalvelut tasapuolisesti ja pitää samalla kustannukset kurissa. Sen edistämiseksi lupaan tehdä kovasti työtä."

Leena Rauhalakansanedustaja (kd), Tampere"Yleensä en tee uudenvuodenlupauksia, koska jokainen päivä tuo uusia asioita eteen. Ne on hyvä elää täydesti ja iloiten. Näkisin jokaisessa Jumalan antamassa päivässä uuden mahdollisuuden hyvän toteuttamiseen muita auttamalla."
Leena Rauhala
kansanedustaja (kd), Tampere
"Yleensä en tee uudenvuodenlupauksia, koska jokainen päivä tuo uusia asioita eteen. Ne on hyvä elää täydesti ja iloiten. Näkisin jokaisessa Jumalan antamassa päivässä uuden mahdollisuuden hyvän toteuttamiseen muita auttamalla."

Jarno Lappalainenkansanedustajaehdokas (vihr), Espoo"Uuteen vuoteen liittyy uusi alku. Sen mahdollisuuden haluaisin tarjota entistä useammalle suomalaiselle. Lupaan rakentaa yrittäjäystävällistä Suomea, jossa menestyminen on mahdollista ja jossa epäonnistuminenkin on sallittua."
Jarno Lappalainen
kansanedustajaehdokas (vihr), Espoo
"Uuteen vuoteen liittyy uusi alku. Sen mahdollisuuden haluaisin tarjota entistä useammalle suomalaiselle. Lupaan rakentaa yrittäjäystävällistä Suomea, jossa menestyminen on mahdollista ja jossa epäonnistuminenkin on sallittua."

Sari Behmkansanedustajaehdokas (kd), Savonlinna"Lupaan omalta osaltani tehdä mahdollisimman paljon asioita, jotka auttavat poistamaan epävarmuutta niin läheisteni kuin myös kaikkien niiden ihmisten elämästä, joiden elämänpiiriin vaikutan."
Sari Behm
kansanedustajaehdokas (kd), Savonlinna
"Lupaan omalta osaltani tehdä mahdollisimman paljon asioita, jotka auttavat poistamaan epävarmuutta niin läheisteni kuin myös kaikkien niiden ihmisten elämästä, joiden elämänpiiriin vaikutan."
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat