Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

VR kohdentaa hinnoitteluaan

Kotimaa
 

Bussiyhtiöt kilpailevat kaukoliikenteessä toistensa ohella myös VR:n kanssa. Etelä-Suomen suurten kaupunkien välille voi yhä useammin löytää junaa halvemman linja-autoyhteyden.

VR:stä ei kommentoida kilpailijoiden yksittäisiä avauksia, mutta liikennöitsijöiden aktivoituminen radanvarsireiteillä on huomattu.

Miten kommentoitte kilpailun kiristymistä, VR:n matkustajaliikennejohtaja Maisa Romanainen?

"Kilpailuhan on kaikilta osin tervetullutta kuluttajien näkökulmasta. Tämä pakottaa meidätkin miettimään, miten voisimme olla ketterämpiä ja reagoida kilpailuun. Matkustajamäärät ovat toki jonkin verran pudonneet, mutta eivät dramaattisesti. Taloustilannekin voi vaikuttaa siihen."

"Liikennemuotoa vaihtaviakin on, heitä löytyy hintaherkimmistä ryhmistä."

Siirtyvätkö matkustajat
junista busseihin?

"En lähde veikkailemaan muiden matkustajamääriä, mutta VR:llä tullaan tekemään parhaamme, että matkustajat jatkavat junan käyttöä ja että junan suosio lisääntyisi."

Miten vastaatte kilpailuun?
"Hintajoustot ja kampanjat ovat yksi asia."

"Marraskuussa tarjosimme opiskelijoille 25 prosentin viimehetken lisäalennusta juniin, joissa oli tilaa ennen lähtöä. Tällaisia kohdennettuja toimenpiteitä hintaherkkiin ryhmiin tulemme varmasti jatkamaan. Tiedotamme alkuvuoden toimenpiteistämme heti loppiaisen jälkeen."

Mitkä ovat junaliikenteen
kilpailuvaltit?
"Kyllä junamatkustaminen on mukavana ja nopeana matkustustapana pitänyt suosiota yllä. Esimerkiksi muutokset ravintolavaunuihin ja niiden yhteydessä oleviin työskentelytiloihin vaikuttavat positiivisesti, samoin perhe- ja lemmikkipalvelut."

"Hintaspektri on meillä aika iso, ja matkustaa voi todella edulliseenkin hintaan. Joustava hinnoittelu mahdollistaa, että junalippuja voi hiljaisempina aikoina myydä paljon halvemmalla."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat