Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaalitoimisto joutui ilkivallan kohteeksi

Perussuomalaisten toimistoa töhrittiin uudenvuodenyönä

Kotimaa
 
Mika Ranta HS
Perussuomalaisten vaalitoimistoa Hämeentiellä töhrittiin uudenvuodenyönä. Vanerit asennettiin, koska toimiston ikkuna on rikottu kahdesti.
Perussuomalaisten vaalitoimistoa Hämeentiellä töhrittiin uudenvuodenyönä. Vanerit asennettiin, koska toimiston ikkuna on rikottu kahdesti. Kuva: Mika Ranta HS

Perussuomalaisten vaalitoimisto Vallilassa joutui jälleen ilkivallan kohteeksi. Uudenvuodenyön aikana toimistoa oli töhritty ulkopuolelta, kertoi Kallion seudun perussuomalaisten puheenjohtaja Juha-Pekka Kangas.

"Julisteita on revitty pois ja spreijattu teksti 'Fuck PS' sekä anarkistilogo", kertoi Kangas.

Vaalitoimiston väki on tehnyt tapauksesta ilmoituksen poliisille.

Kankaan mukaan kyseessä on kolmas kerta, kun Hämeentiellä sijaitsevaan toimistoon hyökättiin. Edellisillä kerroilla toimistosta rikottiin ikkuna. Tämän jälkeen puolueväki asennutti ikkunan eteen vanerilevyn, jotta sitä ei enää voisi hajottaa. "Ikkunalasi maksaa kumminkin 1 600 euroa. Nyt ollaan siellä omassa kopissa vanerin takana", Kangas sanoi.

Perussuomalaisten puoluetoimiston virkailija Matti Putkonen sanoo pitävänsä tekoa "raukkamaisena".

"Teko osoittaa, että suomalaisessa demokratiassa on iso vaje, kun yhden puolueen toimintaa jatkuvasti häiritään. Tämä on asia, joka ei länsimaiseen demokratiaan kuulu", Putkonen sanoi.

"Kohta on vaalit tulossa, silloin voi vaikuttaa. Raukkamaista toimia yön hämärissä."

Myös Sörnäisten vankilan muuriin ilmestyi uudenvuodenyön aikana anarkistimerkkejä.

Anarkistien Takku.net-verkkosivustolla kerrottiin, että merkit maalattiin muuriin marssilla, jolla oli tarkoitus osoittaa tukea vangituille vankiloissa ja säilöönottokeskuksissa.

Sivustolla julkaistun tiedotteen mukaan anarkistit järjestivät uudenvuodenyönä kaksi mielenosoitusta. "Helsingissä joukko ihmisiä kokoontui Pasilan Rauhanaseman edustalla. Rauhanasemalta lähti kaksi mielenosoitusta eri suuntiin, Metsälän säilöönottokeskukselle ja Sörnäisten vankilalle", viestissä kerrotaan.

Toimisto on ollut ilkivallan kohteena aiemminkin.
Toimisto on ollut ilkivallan kohteena aiemminkin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat