Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskusta irtaantui Väyrysen Venäjä-kommenteista

Tiilikainen: Väyrysen kannat ovat dosentin pohdiskelua

Kotimaa
 

Keskustan kunniapuheenjohtaja, eruroparlamentaarikko Paavo Väyrysen kirjoitukset Ukrainan kriisistä ja sen ratkaisusta poikivat selittelyjen ketjun.

Väyrynen totesi, että Venäjä on rikkonut kansainvälisiä pelisääntöjä, mutta ehdotti sitten että Venäjä palauttaisi osittain Krimin itsenäisyyden ja hyväksyisi sille samankaltaiseen itsehallinnolliseen aseman, jollainen Puerto Ricolla on Yhdysvaltain yhteydessä.

Väyrynen näki myös että Ukrainan olisi viisainta pysyä EU:n ja Naton ulkopuolella ja epäili Ukrainan nykyhallinnon oikeutta päättää maan asioista.

Väyrysen kommentteja pidettiin Venäjän liehittelynä.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen joutui selittelemään Väyrysen lausuntoja. Hän sanoi Ylen uutisille perjantaina, että Väyrysen kannat ovat kansainvälisten suhteiden dosentin pohdiskelua ja että keskusta on presidentti Sauli Niinistön ulkopoliittisella linjalla.

Väyrynen selitteli vielä itsekin ajatuksiaan perjantaina. Hän kirjoitti blogissaan, että Suomen ulkopoliittiseen keskusteluun on kehittynyt "outo poliittinen ilmapiiri".

"Se on oikeistolaisuudessaan ja Venäjä-vastaisuudessaan lähellä Yhdysvaltain oikeistossa ja Baltian maissa vallalla olevaa ajattelua", Väyrynen toteaa.

Väyrynen kertoo pyrkineensä käsittelemään tasapuolisesti Ukrainan kriisiin johtaneita tapahtumia.

"Korostin kirjoittavani kansainvälisten suhteiden dosenttina, jolla on sekä vapaus että velvollisuus esittää myös ennakkoluulottomia ajatuksia."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat