Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jopa 100 miljoonan euron riita teollisuusneuvoksen kuolinpesästä

Kotimaa
 

Turkulaisen rakennusliikkeen perustajan, teollisuusneuvos Pauli Lappalaisen perinnöstä on vireillä muhkea riita. Lappalaisen poikaa vaaditaan palauttamaan pesään summa, joka korkoineen nousee jopa 100 miljoonaan euroon.

Vuonna 2005 kuolleen Lappalaisen omaisuus jaettiin hänen kuuden lapsensa tai heidän perillistensä kesken. Omaisuus oli syntynyt, kun Lappalainen oli 1980-luvun puolivälissä myynyt rakennusliikkeensä Puolimatkalle.

Perunkirjoituksen jälkeen syntyi epäilys, että osa pesän varoista olisi siirretty ulkomaille. Tästä epäiltiin Lappalaisen poikaa, joka isänsä viimeisinä elinvuosina hoiti tämän raha-asioita.

Liechtensteinista löytyikin varoja lähes 16 miljoonan euron arvosta, muun muassa 358 kiloa kultaa, euroja, Sveitsin frangeja ja dollareita.

Muut pesän osakkaat vaativat juuri Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen jättämässään haastehakemuksessa, että poika velvoitetaan palauttamaan vähintään tämä summa pesään. Korkoineen summa olisi liki 30 miljoonaa euroa.

Tämä on kuitenkin vähimmäisvaatimus. Haastehakemuksessa nimittäin huomautetaan, että tarkemmissa selvittelyissä on ilmennyt pesästä puuttuvan varoja yhteensä yli 52 miljoonan euron edestä. Jos käräjäoikeus hyväksyy enimmäisvaatimuksen, summa nousee korkoineen yli 97 miljoonaan euroon.

Poliisi on tutkinut varojen katoamista törkeänä kavalluksena. Syyttäjän hiljattain tekemän päätöksen mukaan poikaa vastaan ei silti nosteta syytettä, sillä Liechtensteinin oikeusministeriö on kieltänyt käyttämästä sieltä saatuja asiakirjoja oikeudessa.

Verottajakin on selvittänyt pesän sotkuja. Vuonna 2011 tehdyn verotarkastuksen jälkeen pojalle määrättiin veronkorotus, koska perunkirjoituksessa oli jätetty ilmoittamatta pesän varoja noin 2,5 miljoonan euroa.

Kanteen nostaneiden perillisten mukaan yksi pojista on kiistatta saanut oikeudetonta etua muiden pesän osakkaiden kustannuksella.

Pojan asianajaja Markku Fredman ei ainakaan tässä vaiheessa kommentoi asiaa.

"Emme pysty kommentoimaan, sillä emme ole edes nähneet haastehakemusta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat