Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi ratkaisua

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Matkan peruutus sairastumisen vuoksi (Kuluttajariitalautakunta)

"Kuluttaja varasi hänelle ja toiselle kuluttajalle matkan Antalyaan. Koneen lähtö oli 21. 9. 2013 Helsingistä. Toinen kuluttaja ei saapunut lennolle. Asiassa on riita siitä, onko matkan peruutus hoidettu ajallaan, ja oliko kuluttajalla siten oikeus saada toisen kuluttajan matkan osuus hinnasta takaisin. Kuluttaja vaatii matkatoimistoa palauttamaan 961 euroa matkan hinnasta. – – 30. 9. 2013 kuluttaja toimitti toisen kuluttajan puolesta 17. 9. 2013 päivätyn sairastodistuksen matkatoimiston toimistoon. – – Yleisten valmismatkaehtojen mukaan matkustajan on ilmoitettava peruutuksesta viivytyksettä matkanjärjestäjälle. Koska matkustajat ovat ilmoittaneet peruutuksesta vasta aikaisintaan lentokentällä, ovat he laiminlyöneet velvollisuuden ilmoittaa peruutuksesta viivytyksettä. Tällä perusteella lautakunta katsoo, ettei matkustajilla ole oikeutta maksun palautukseen."

[Matkatoimiston nimi korvattu sanalla "matkatoimisto", asiakkaiden nimet korvattu sanoilla "kuluttaja" ja "toinen kuluttaja".]

Puutteet telttamajoituksessa (Kuluttajariitalautakunta)

"Matkustajat olivat 25. 11.–6. 12. 2012 valmismatkalla Etelä-Afrikkaan. Matkan hinta oli 5 572 euroa. Asiassa oli riitaa matkan virheellisyydestä. Matkustajat olivat etukäteen varmistaneet, että luksustelttasafarilla teltasta löytyisivät adapterit, joilla muun muassa kameran akun lataaminen onnistuisi. Näin ei ollut. Matkustajat kertoivat, että adapterin puuttumisen havaitsemisen jälkeen olisi henkilökunta ollut mahdollista saada paikalle puhaltamalla pilliin, mutta matkustajien mukaan pillihälytys annetaan vain välittömän hengenvaaran uhatessa. Matkustajat hakivat puutteesta yhteensä 250 euron hyvitystä.

Lautakunta piti riidattomana, että teltassa olevaksi ilmoitetun adapterin kohdalta matka ei vastannut sovittua, eikä puutetta voinut retken harvinaisten eläinten kohtaamista ja valokuvaamista painottava luonne huomioon ottaen pitää vähäisenä.

Lautakunta katsoo, että matkanjärjestäjän suorituksessa on tältä osin ollut valmismatkalain 17 §:ssä tarkoitettu virhe. Kun telttojen välittömässä läheisyydessä oli ollut henkilökuntaa, niin matkustajilla on ollut jopa ilman pilliäkin riittävät edellytykset ilmoittaa henkilökunnalle adapterin puuttumisesta. Koska matkustajat eivät ole ilmoittaneet virheestä kohtuullisessa ajassa, ei heillä ole oikeutta vedota virheeseen."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat