Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolme neuvoa matkan ostajalle

Kotimaa
 

"Matkustaminen on todella helppoa, mutta siinä on sudenkuoppia", sanoo kuluttajaoikeusneuvoja Esa Soukka Itä-Uudenmaan maistraatista.

"Itse kun matkustan, tiedän, mikä voi mennä pieleen ja olen huolissani ties mistä."

Jos matkalla joku asia menee pieleen, siitä kannattaa ilmoittaa heti.

"Meillä suomalaisilla on ehkä sellainen asenne, että ajatellaan että kyllä tämän kanssa voi olla. Vasta kun ongelmia alkaa kasautua, ne otetaan esille. Olennaista on yrittää heti paikan päällä korjata tilannetta. Ei auta, että alkaa jälkeenpäin urputtaa matkatoimistolle. Jos kohteessa on matkaopas, hänet kannattaa ottaa heti avuksi."

Esa Soukka kertoo kolme ohjetta, jotka kannattaa pitää mielessään matkoja varatessa.

1 Jos varaat matkan verkossa, ole tarkkana

"Ensin pitää päättää, varaako matkan verkossa vai matkatoimistossa. Verkko edellyttää huolellista kuluttajaa. Jos on spontaani ihminen, kannattaa hoitaa varaus matkatoimistossa. Verkossa varattaessa pitää katsoa huolella, että täyttää kaikki kohdat oikein eikä varaa matkaa esimerkiksi väärälle päivälle. Virheitä saattaa voida korjata jälkeenpäin, mutta se on melkein aina maksullista. Jos huomaa tehneensä virheen, kannattaa ottaa heti yhteyttä. Sillä voi päästä huomattavasti halvemmalla, kuin jos vasta matkaa edeltävänä päivänä alkaa katsoa varauksen yksityiskohtia."

2 Itse selvittämällä voi räätälöidä todella hyvän matkan

"Monet matkailijat eivät halua olla turisteja vaan haluavat räätälöidä täysin oman matkansa. Verkko antaa paljon mahdollisuuksia oman matkan räätälöimiseen. Hyvä matkatoimistokin voi sen tehdä, mutta verkossa varaaminen voi tulla halvemmaksi. Jos on halukas itse kaivelemaan ja ottamaan selvää asioista, voi saada todella hyvänkin kokonaisuuden."

3 Valmismatkat ovat turvallisia, mutta vakuutus on hyvä olla

"Itse koottuun matkaan verrattuna valmismatkat ovat hyvin turvallisia. Jos itse tehdyssä paketissa lento myöhästyy, hotelli voi jäädä saamatta. Jos toinen lento pitää ostaa viime tingassa, se voi olla hyvin paljon kalliimpi. Jos valmismatkassa on valmismatkaehdot, matka on hyvin turvattu. Mutta jos valmismatkassa on erityisehdot, varsinkin peruutusturva on hyvin hatara. Silloin kattava matkavakuutus on a ja o. Kannattaa ottaa matkavakuutus, joka kattaa myös tällaiset tilanteet. Kannattaa olla huolellinen matkavakuutusta varatessa, sillä kaikki vakuutukset eivät kata näitä tilanteita."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat