Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finnairin koneen tuhosta kulunut yli puoli vuosisataa

Kotimaa
 
Iisakki Härmä
HS-arkisto
Aeron DC-3 syöksyi maahan 8. marraskuuta 1963 Maarianhaminassa, kun se törmäsi puihin ennen kiitotien kynnystä.
Aeron DC-3 syöksyi maahan 8. marraskuuta 1963 Maarianhaminassa, kun se törmäsi puihin ennen kiitotien kynnystä. Kuva: HS-arkisto

Suomalainen Finnair on sijoittunut viime vuosina maailman kolmen turvallisimman lentoyhtiön joukkoon saksalaisen Jet Airliner Crash Data Evaluation Centren (Jadecin) laatimalla rankinglistalla.

Vuoden 2014 rankinglistassa Finnair sijoittui kolmanneksi turvallisimmaksi Air New Zealandin ja Cathay Pacificin jälkeen. Vuonna 2013 Finnair rankattiin maailman turvallisimmaksi lentoyhtiöksi ja vuonna 2012 toiseksi turvallisimmaksi.

Jadec laatii listansa vuotuisien turvallisuuslaskelmiensa perusteella huomioiden koneen tuhoon johtaneet onnettomuudet ja vakavat välikohtaukset viimeisten 30 vuoden ajalta. Luvut suhteutetaan yhtiön samassa ajassa lentämiin matkustajakilometreihin.

Jadec ei ole vielä julkaissut tilastoa, jossa huomoitaisiin vuosi 2014. Finnairin viimeisin kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui vuonna 1963, kun tuolloin vielä Aerona tunnetun yhtiön Douglas DC-3 syöksyi maahan Maarianhaminassa. Koneessa oli 25 ihmistä, joista 22 menehtyi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat