Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläisten määrä väheni etelässä

Rajanylittäjiä oli viikonloppuna odotettuakin vähemmän

Kotimaa
 

Valtaosa Suomen venäläismatkailijoista ylittää rajan Kaakkois-Suomessa. Siksi venäläisten katoa on helpompi paikata pohjoisessa, sanoo Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö Maran toimitusjohtaja Timo Lappi.

Kaakkois-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla hotelliyöpymiset putoavat Venäjän tilanteen vuoksi tänä sesonkina noin 40 prosenttia, paikoin jopa puoleen, Lappi arvioi. Lisäksi ne venäläiset, jotka tulevat Suomeen ruplan heikkoudesta huolimatta, käyttävät rahaa selkeästi vähemmän kuin aiemmin.

Loppiaisen tienoo on ollut venäläisten matkailun pääsesonki Helsingissä, kertoo Helsingin matkailun eli Visit Helsingin toimitusjohtaja Tuulikki Becker. He ovat vuodenvaihteen suurin ulkomainen matkailijaryhmä.

"Odotimme tulijoiden määrän vähenevän tänä vuonna 20 prosenttia. Arviointi on kuitenkin vaikeaa. Viisumihakemuksia oli selkeästi vähemmän, mutta jos rahaa on vähän, käytetäänkö sitä silti juhlapyhinä", Becker miettii.

Helsingin matkailuneuvonnassa on käynyt loppiaisen alla venäläisiä, mutta selkeästi vähemmän kuin aiempina vuosina.

Kaakkoisen Suomen raja-asemilla Imatralla ja Nuijamaalla oli viikonloppuna hiljaista, kertoo Etelä-Saimaa. Rajanylittäjien määrän odotettiin vähenevän aiemmasta, mutta heitä oli odotettuakin vähemmän.

Venäläiset ovat Suomelle taloudellisesti merkittävä matkailijaryhmä. Kaikki ulkomaalaiset vuonna 2013 jättivät Suomeen 4,4 miljardia euroa, josta venäläisten osuus oli 1,3 miljardia euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat