Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rekisteriurkintojen tutkinta vaivaa poliisia

Rekistereiden käytön valvonta on poliisien mukaan kohtuutonta

Kotimaa
 

Poliisit ovat tuskastuneet rikostutkintoihin, jotka koskevat poliisimiesten laittomia rekisteriurkintoja.

Poliisijärjestöjen liiton mukaan poliisit eivät enää uskalla käyttää rekistereitä valvonnan takia.

Liitto on lähettänyt valtakunnansyyttäjänvirastolle ja poliisin ylijohdolle kirjelmän, jonka mukaan poliisit kokevat rekisterien käyttöön liittyvän valvonnan kohtuuttomaksi. Säännöksiä tai niiden tulkintaa pitäisikin selkiyttää, liitto ehdottaa.

"Henkilöstö myös kokee, että valvonnan keskeinen tavoite on yksittäisten poliisimiesten syyllistäminen eikä toiminnan kehittäminen."

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen vastauksen mukaan ei ole viitteitä siitä, että esitutkintaa johtaneet syyttäjät olisivat ylittäneet harkintavaltansa.

Nissisen mukaan tuomioistuimien ratkaisut urkinta-asioissa muodostavat oikeuskäytäntöä, ja se linjaa jatkossa sitä, millaiset tapaukset viedään syyttäjän käsiteltäviksi.

Poliisien laittomat tietourkinnat nousivat keskusteluun kolmisen vuotta sitten, kun paljastui, että kesällä 2011 kuolleen hiihtäjän Mika Myllylän tietoja oli urkittu laajasti. Esitutkinta aloitettiin 136 poliisimiehestä ja paristakymmenestä muusta virkamiehestä. Urkinnasta sai tuomion 72 henkilöä. He olivat hakeneet poliisin tietojärjestelmistä Myllylän tietoja tämän kuoleman jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat