Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talouselämä: Kokoomus selviää vaaleissa vähällä

Laajan selvityksen mukaan Sdp kärsii erittäin suuren vaalitappion

Kotimaa
 

Kokoomus menettää huhtikuun eduskuntavaaleissa vain muutaman paikan. Sosiaalidemokraatit romahtavat historiallisen pahasti. Keskusta on kirkas vaalivoittaja.

Näin käy, mikäli vaaleissa äänestetään Talouselämä-lehden teettämän laajan selvityksen mukaisesti. Perjantaina julkaistussa selvityksessä on kartoitettu eduskunnan voimasuhteita haastattelemalla 18 750:tä ihmistä.

Haastatellut ovat 18–79-vuotiaita. Haastattelut on tehty vuoden 2014 kesä-joulukuussa.

Sdp saa selvityksen mukaan eduskuntaan 31 paikkaa, eli 11 vähemmän kuin edellisissä vaaleissa. Laskevasta kannatuksesta kärsivä kokoomus sen sijaan menettäisi vain kaksi paikkaa ja saisi yhteensä 42 edustajaa. Keskusta olisi odotetusti vaalivoittaja, viidellätoista uuden kansanedustajan paikalla. Puolue kerää kyselyn perusteella yhteensä 50 paikkaa eduskuntaan.

Perussuomalaisista tulisi muutaman paikan menetyksellä kolmanneksi suurin puolue. Vasemmistoliitto ja vihreät saisivat muutaman paikan lisää. Kristilliset puolestaan menettäisivät neljä ja Rkp yhden paikan.

Talouselämä on yhdistänyt tähän mennessä julkaistut vaalipiirikohtaiset kyselyt lehden omiin haastatteluihin. Vaalipiirikohtainen tarkastelu antaa puolueiden valtakunnallista kannatusta tarkemman kuvan eduskuntavaalien mahdollisista tuloksista.

Talouselämä muistuttaa, että puolueiden kannatus on vaihdellut kuukaudesta toiseen, ja vanhin materiaali on viime kesäkuulta. Tulokset eivät näin anna tuoreinta näkemystä puolueiden kannatuksesta, vaikka pitkä aikajakso tasoittaa muutoksia kannatuksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat