Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viini maistuu nyt pienestä pullosta

Kotimaa
 
Eeva-Liisa Pere

Viinimaailmassa viimeistä huutoa ovat nyt pienet 25 senttilitran pullot. Esimerkiksi Britanniassa niiden kysyntä kasvoi viime vuonna 25 prosenttia. Pikkupulloja ostavat etenkin naiset ja alle 35-vuotiaat.

Pienten pullojen suosion kasvu on huomattu Suomessakin. Alkon tuoteryhmäpäällikön Mika Kauppisen mukaan asiakkaiden kiinnostus pienempiin pakkauksiin on kasvanut.

"Kasvu ei ole ollut suurta, mutta olemme panneet sen merkille tyytyväisinä, koska kokonaismyynti on samaan aikaan laskenut", Kauppinen sanoo.

Hän arvelee trendin taustalla olevan samantapaisten syiden kuin Britanniassa.

Terveystietoisuus lisääntyy, yhden hengen talouksia on entistä enemmän, ja erilaisten viinien kokeilunhalu kasvaa kaikissa asiakasryhmissä.

Pikkupullojen valikoima on toistaiseksi ollut vaatimaton. Jos kahvila-asiakas haluaa lounaan kanssa pienen viinin, hän voi yleensä valita joko kuivan tai puolikuivan valkoisen tai ranskalaisen tai uuden maailman punaisen.

Nyt Alko lupaa laajentaa valikoimaa.

HS:n viiniasiantuntija Jouko Mykkänen muistuttaa, että vaikka pienen pullon hinta tuntuu edulliselta, se on suhteellisesti isoa 0,75 litran pulloa kalliimpi.

"Jos iso pullo maksaa Alkossa 10 euroa, samanlaatuinen puolikas maksaa 6,50 euroa", hän sanoo. Mykkäsellä on trendikkyyden lisäksi toinenkin selitys pikkupullojen yleistymiselle.

"Kahvilat ja ravintolat myyvät niitä mielellään, koska henkilökunnalta säästyy ison pullon avaamisen ja lasiin kaatamisen vaiva."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat