Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Jätevesiasetus oli onneton"

Kotimaa
 

Vaikka ministeri Lauri Tarasti kehuu, ettei yksikään hänen tekemänsä selvitys ole jäänyt ilman tuloksia, hän myöntää, ettei haja-asutusalueiden jätevesihuollon selvitys vuonna 2009 mennyt ihan putkeen: "Jätevesiasetus oli alun perin onneton".

Tarasti tunnustaa, ettei silloin oikein tajuttu, kuinka laaja asia on. Myös teknillinen ratkaisu jäi puutteelliseksi.

"Ei mietitty, että asetus koskee satojatuhansia ihmisiä, joille tulee siitä tuhansien eurojen kustannukset", Tarasti sanoo ja ottaa esimerkiksi vanhuksen, jonka mökki saattaa jäädä käyttämättä, kun aika hänestä jättää.

Tarastin mukaan olisi jo alun perin pitänyt myös eritellä järvenrantojen ja kuivien maiden kiinteistöt, vaikka siinäkin on ongelmansa.

Tehtyjä lievennyksiä eli iän ja taloustilanteen huomioimista hän pitää osuvina. Myös siirtymäajan lykkäämistä vuoteen 2018 hän kannattaa.

Poliittisesti sitoutumaton Tarasti ei kuitenkaan kannata perussuomalaisten esitystä kumota koko "paskalaki".

Itse asiaa eli jätevesien valumien estämistä järviin ja Itämereen Tarasti pitää yhä tärkeänä.

Tarasti kannattaa myös uusiutuvan energian käytön lisäämistä, kuten tuulivoiman edistämisen selvitysmiehen (2011–2012) sopiikin.

"En voi ymmärtää tuulivoimaloiden meluhaitoista valittajia. Olen niitä kuulostellut, ja aina on liikenteen melu ollut kovempi", Tarasti vakuuttaa.

"Onhan Saksassakin 23 000 tuulivoimalaa ja asukkaita Suomeen verrattuna kymmenkertainen määrä. Jos se siellä on mahdollista, niin miksi ei meilläkin?" Tarasti heittää esimerkin.

Suomessa tuulivoimaloita on nyt 230, ja vuoteen 2020 mennessä niitä pitäisi olla noin 800.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat