Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kunnat juoksevat kilpaa "Talvisodan päättymispäivää" vastaan

Kotimaa
 

Kunnat taistelevat "talvisodan päättymispäivää" vastaan.

Kokonaisulkoistamisten takaraja on kahden kuukauden päässä, 13. maaliskuuta. Viimeistään silloin eduskunta hyväksyy sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämislain – jos hyväksyy. Sitten istuntokausi päättyy ja maa valmistautuu vaaleihin.

Kuntien on saatava nimet ulkoistamissopimuksiin ennen sote-lain hyväksymistä. Nimitys "talvisodan päättymispäivä" tulee siitä, että myös talvisota päättyi 13. maaliskuuta.

Jos laki hyväksytään, se käytännössä sitoo kunnat välittömästi nykyisiin järjestämisvastuisiin siihen asti, kunnes uudet sote-alueet aloittavat vuoden 2017 alusta alkaen.

Tuolloin sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen siirtyy 19 kuntayhtymän vastuulle. Kunnat rahoittavat edelleen palveluita, mutta päätökset tehdään kuntayhtymissä.

Sote-lakia urakoivat sekä eduskunnan perustuslakivaliokunta että sosiaali- ja terveysvaliokunta. Myös niillä on kova kiire. Ellei lakia hyväksytä nyt, uudistus jää seuraavan hallituksen varaan. Kriitikoiden mukaan sekin olisi tosin parempi ratkaisu kuin mittavan uudistuksen viimeisteleminen hätäisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat