Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luvassa lunta, tuulta, pakkasta ja taas lauhtuvaa

Kotimaa
 

Ääripäästä toiseen vaihteleva sää vallitsee lähipäivinä koko Suomessa. Luvassa on niin lunta, tuulta kuin kireää pakkastakin, ja lopulta etelärannikolla on edessä uusi nollakeli.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Henri Nymanin mukaan etelärannikolle voi sataa viikonlopun aikana jopa 10–15 senttimetriä uutta lunta. Voimakkaimmat sateet tulevat sunnuntain vastaisena yönä. Pöllyävä ja kinostuva lumi voi haitata liikennettä myös sunnuntaina.

Pohjois-Suomen lumisateet siirtyvät lauantain aikana Itä-Suomeen. Lapissa sen sijaan pakkanen kiristyy reilusti.

"Lauantaina on rauhallinen vaihe säässä, mutta illalla lännestä lähestyy uusi matalapaine. Sen taustalla on Pohjois-Atlantilla oleva voimakas suihkuvirtaus, joka laukaisee matalapainekehityksen", Nyman kertoo.

Tuuli voimistuu lauantai-iltana, jolloin Lounais-Suomessa alkaa pyryttää lunta. Lumisade leviää sunnuntain vastaisen yön aikana koko Etelä-Suomeen.

Voimakkainta sade on etelärannikolla. Esimerkiksi Turussa ja Helsingissä lunta voi tulla jopa 15 senttiä, sisämaassa viitisen senttiä vähemmän.

Etelä-Ruotsiin ennustettu myrsky ei Nymanin mukaan yllä Suomeen vaan kulkee Suomen eteläpuolelta.

Matalapaine väistyy sunnuntaina Suomen itäpuolelle.

Maanantaina on poutainen pakkaspäivä koko maassa. Pakkanen on kireää, ja Etelä-Suomessakin voi olla jopa lähes -20 astetta pakkasta, Lapissa yli -30 astetta.

Tiistaina sää kääntyy päälaelleen. Etelärannikolla lämpötila nousee nollaan ja jopa plussan puolelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat