Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi lentoyhteys avataan Oulusta Pohjois-Norjaan

Kotimaa
 

Oulussa aloittaa tänään reittilentoyhteys Pohjois-Ruotsiin ja Pohjois-Norjaan.

Arctic Airlink -lentoyhteys vie matkustajia Oulusta Luulajan kautta Tromssaan viitenä päivänä viikossa.

Lentoreitin toiminta jatkuu ainakin viisi vuotta. Toiminnan takaajina ja rahoittajina ovat Oulun kaupungin lisäksi Tromssan ja Norbottenin läänit.

"Reittitoiminnan rakentamisen pitää olla pitkäjänteistä, jotta alueen yritykset voivat luottaa liikennöinnin jatkuvuuteen ja sitä kautta suunnitella omaa toimintaansa", Business Oulun johtaja Juha Ala-Mursula kertoo.

Reittiyhteydestä toivotaan veturia Pohjois-Norjaan suuntaaville suomalaisyrityksille. Pohjois-Norjaan on suunniteltu lähivuosina jopa sadan miljardin euron edestä investointeja. "Nyt matka autolla Oulusta vie kymmenen tuntia eli matkoihin tuhraantuu kaksi työpäivää. Jatkossa matka kestää kaksi tuntia", Ala-Mursula sanoo.

Elinkeinoelämän lisäksi uusi yhteys palvelee myös arktisen alueen yliopistojen yhteistyötä. Tromssan, Luulajan ja Oulun yliopistoilla on paljon aktiivista yhteistyötä muun muassa lääketieteen saralla.

Kolmas käyttäjäryhmä ovat turistit. Ouluun odotetaan varsinkin norjalaisia Kärppäfaneja.

"Tromssa on jalkapallokaupunki, mutta siellä on paljon jääkiekkoa seuraavia, joka haluavat tulla katsomaan Suomeen huippujääkiekkoa", Ala-Mursula sanoo.

Oulu-Tromssa-väliä lentää ruotsalainen Nextjetin 33-paikkainen Saab 340 -potkurikone.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat