Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ahtaat pihat edellyttävät valppautta

Kotimaa
 

Itäkeskuksessa tapahtunut turma ei yllättänyt alan ammattilaisia, sillä ahtaat kaupunkipihat ovat vaikeita työkohteita. Työ edellyttää keskittymistä ja valppautta. Päätä on käännettävä koko ajan.

"Täällä kopissa pitää olla hereillä. Ihmiset pyrkivät usein auratulle väylälle koneen taakse", kertoo Helsingin Roihuvuoresta kerrostalon pihalta tavoitettu kuljettaja Niko Suominen.

Hyväkin näkyvyys heikkenee, jos ison koneen perään kytketään hiekoituslaatikko. Monissa huoltoyrityksissä järeä kalusto on varustettu peruutuskameroilla.

Pienissä työkoneissa kuljettaja istuu aivan ohikulkijoiden tasolla. Suomisen kaverina työskennellyt Jarno Koskela kiittää oman työkoneensa lasikoppia.

"Tämä on kuin akvaario", Koskela luonnehtii.

Miesten työnantaja pitää täydellistä nollatoleranssia alkoholin suhteen. Töihin ei mennä krapulassa.

Lumitöistä aiheutuu joka talvi kolhuja kalusteille tai pysäköidyille autoille. Yli 20 vuotta kaupunkipihoja huoltanut Juha Kanerva muistaa yhden läheltä piti -tilanteen, jossa kohteena oli lapsia.

"Kontulalaisen talon syystalkoissa oli koottu iso lehtikasa, ja minun piti juuri painaa se kauhalla tasaiseksi. En tiedä, mikä tuli, mutta pysäytin liikkeen. Silloin lapset pomppasivat lehtien alta", Kanerva päivittelee.

Kanervalla on yksinkertainen keino, jos lapset alkavat juosta koneen perässä.

"Keskeytän hommat, ja siirryn hetkeksi naapuripihalle."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat