Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sairaanhoitajien palkkaamista hidastetaan

Suomalaisten sairaanhoitajien työnhaku ulkomailla saattaa vaikeutua

Kotimaa
 

Työ- ja elinkeinoministeriö haluaa jarruttaa terveydenhoitohenkilöiden palkkaamista Suomesta ulkomaille. Käytännössä tämä tapahtuu siten, ettei TE-toimistojen työnhakusivuilla (te-palvelut.fi, entinen mol.fi) ilmoitettaisi enää ulkomailla olevia vapaita työpaikkoja.

Ministeriö ei halua, että sairaanhoitajia rekrytoidaan ulkomaille, koska Suomi kärsii hoitajapulasta. Suomeen myös etsitään aktiivisesti sairaanhoitajia ulkomailta. Ministeriössä on paraikaa valmistelussa ilmoittelua koskeva uusi ohje TE-toimistoille.

"Ohjetta ei ole vielä annettu. Ministeriössä ollaan päivittämässä ilmoitteluun liittyvää ohjetta. Se tulee helmikuun aikana ulos", kertoo ylitarkastaja Laura Perheentupa.

Perheentuvan mukaan nykyistenkin ohjeiden mukaan työpaikkailmoituksia on julkaistu vain silloin, kun sitä on pidetty tarkoituksenmukaisena.

"Meillä ei ole velvollisuutta viedä ulkomailla sijaitsevia työpaikkoja erikseen te-palvelut.fi:hin. Tässä työmarkkinatilanteessa käytetään erityistä harkintaa."

Perheentupa korostaa, että kaikki työpaikat ovat näkyvissä Eurooppalaisen työnvälitysverkoston Euresin nettisivuilla. Siellä julkaistaan kaikkien EU- ja Eta-maiden työpaikat. Perheentupa myöntää, että Eures-palvelu on huonosti tunnettu Suomessa.

Työvoimaviranomaisten toiminta ärsyttää muun muassa työvoimaa välittäviä yrityksiä.

"Suomessa sanotaan koko ajan, että vapaa liikkuvuus on tärkeää, mutta tämähän tarkoittaa sitä, että liikkuvuutta rajoitetaan", sanoo jarrutuksesta tuohtunut Anne Marie Kristensen.

Kristensen omistaa yrityksen, joka välittää sairaanhoitajia Suomesta Norjaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat