Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaikki yhdeksän syytetyttyä kiistävät Trevoc-syytteet

Salissa alkoi vääntö Jari Aarnion roolista seurantalaiteyhtiössä

Kotimaa
 

Helsingin käräjäoikeudessa luettiin tiistaina syytteet Jari Aarnioon liittyvässä lahjusjutussa. Aarnion lisäksi syytteessä on kahdeksan muuta seurantalaiteyhtiö Trevociin tai sen rahoitukseen liittyvää henkilöä.

Kaikki kiistivät syytteet. Heiltä kuultiin tiiviit vastaukset.

Aarnion asianajaja kertoi, ettei Aarniolla ollut mitään roolia Trevocissa tai sitä rahoittaneessa yhtiössä Instiassa. Puolustuksen mukaan Aarnio ei liioin ollut valmistelijana, esittelijänä tai päättäjänä Helsingin poliisin seurantalaitehankinnoissa.

Tarkemmin Aarnion kortit selviävät keskiviikkona, kun puolustus pitää asiaesittelyn.

Trevocin toimitusjohtajan Pasi Pataman mukaan Trevocin taustoja ei ole salattu yhtiön laitteita ostaneilta viranomaisilta.

Viranomaisilla on ollut keinot tarkastaa yhtiön taustat, Pataman asianajaja Teppo Laine sanoi. Helsingin poliisilaitoksen lisäksi Trevocin laitteita ovat ostaneet suojelupoliisi, ulkoministeriö ja tulli.

"Jos asiakkaita eivät tällaiset faktat ole kiinnostaneet, niillä ei ollut asiakkaille korostettua merkitystä."

Patama kiistää tienneensä, että rikollisjärjestön pomo Keijo Vilhunen oli ollut mukana järjestämässä rahoitusta Trevocin osaomistajalle Instia Groupille.

Patama korostaa, ettei hän ole antanut Aarniolle mitään asemaa Trevocissa, eikä hän tiennyt, että Aarnio olisi osallistunut Helsingin poliisissa Trevocia koskeviin laitehankintoihin.

Vilhunen taas myöntää toimineensa välikätenä Trevocin rahoituksessa.

Sijoituksen teki Vilhusen sisko, joka oli ottanut 200 000 euron lainan sedältään. Oikeussalissa tosin ilmeni, että rahan alkuperää selvitetään edelleen.

Vilhunen myöntää toimineensa välikätenä siskon nimikirjoitusten hankkimisessa Instian papereihin, ja hän kertoo mieltäneensä Jari Aarnion samanlaiseksi välikädeksi.

Vilhusen puolustuksen mukaan syytteessä kerrotaan paljon sellaista, josta Vilhusella ei ole ollut tietoa tapahtuma-aikaan.

Hän ei ole tiennyt, että Trevoc myy tuotteita viranomaisille, eikä hän ole tiennyt Aarnion roolista Helsingin poliisilaitoksen hankinnoissa.

Vilhunen ei halua tulla kuulluksi oikeudessa asiasta.

Muut syytetyt kiistivät viranomaisten harhauttamisen tai tietoisuuden Aarnion roolista. Heitä kuullaan myöhemmin oikeudessa myös henkilökohtaisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat