Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvallisuus on vaalien kärkiteema

Kansanedustajat arvioivat, että myös talous, työllisyys ja maahanmuutto puhuttavat vaalikampanjoissa

Kotimaa
 
sami kero hs
Kansanedustajat Hanna Mäntylä (ps), Jouko Jääskeläinen (kd) ja Antti Kaikkonen (kesk) uskovat, että puolustuspolitiikka ja Suomen kansainvälinen asema nousevat eduskuntavaalien alla esiin.
Kansanedustajat Hanna Mäntylä (ps), Jouko Jääskeläinen (kd) ja Antti Kaikkonen (kesk) uskovat, että puolustuspolitiikka ja Suomen kansainvälinen asema nousevat eduskuntavaalien alla esiin. Kuva: sami kero hs

Eduskuntavaaleihin on aikaa kolme kuukautta. Helsingin Sanomat kysyi eduskuntapuolueilta, mitkä konkreettiset asiat nousevat vaalien alla kaikkein tärkeimmiksi.

 

Jouko Jääskeläinen, kd

kansanedustaja, Vantaa

"Tässä talossa [eduskunnassa] tullaan vääntämään siitä, miten kunnat kestävät tässä taloustilanteessa, kun tulee sote-uudistusta ja päivähoitouudistusta. Miten kunnat pystyvät huolehtimaan hyvinvointiyhteiskunnastamme?"

"Vaaliväittelyssä nousevat turvallisuuskysymykset: Suomen puolustuspolitiikka, puolustusmäärärahat, liittoutumiskysymykset, terrorismi, poliisin voimavarat. Se on kokonaisvyyhti, että miten voidaan ennakoida asioita. On Ukraina ja Pariisi ja islamin asema demokraattisessa yhteiskunnassa versus Suomen poliisin resurssit."

"Suuri yleisö ei mene vaaleihin taloustilanne edellä. Väitän, että suuri yleisö ajattelee, että saako kunnasta terveyspalvelutja koulut. Ihmiset kauhistelevat talousuutisia vasta, kun on tulossa lopputili tai lomautuksia."

"Sote-uudistuksesta mietitään, että onkohan se hyvä uudistus. Hyvinvointivaltion rahat ja turvallisuus ovat ihmisten sydämiä lähinnä."

 

Antti Kaikkonen, kesk

kansanedustaja, Tuusula

"Kärkiteemat muodostuvat kolmen t:llä alkavan sanan ympärille: talous, työllisyys ja turvallisuus. Näistä pitäisi keskustella ja uskon, että nämä nousevat keskeisiksi vaalikeskustelun aiheiksi. Tosin jokin yllättäväkin aihe voi viime metreillä nousta, mutta peruskeskustelu käydään pitkälle näiden ympärillä."

"Turvallisuudella tarkoitan myös sisäistä turvallisuutta, mutta painotan kansainvälistä tilannetta, kuten Venäjä-suhteita. Nato-kysymystä ei voi välttää."

"Sisäinen turvallisuus voi nousta, jos jotain ikävää sattuu ennen vaaleja kotimaassa."

"Me olemme eläneet heikon talouskasvun aikaa, ja maassa on satoja tuhansia työttömiä. Oleellista on keskustella, millä Suomen suunta saadaan nousuun."

"Varmasti konkreettisia poliittisia ratkaisuja tulee, joitakin uusia porkkanoitakin, ehkä vähän keppiäkin ja uusia veroratkaisuja. Itse peräänkuulutan uutta henkistä ilmapiiriä, että lähdetään nostamaan maata suosta."

 

Hanna Mäntylä, ps

kansanedustaja, Tornio

"Uskon, että keskusteluun nousevat rakenteelliset uudistukset. Sote-uudistus, työmarkkinoiden uudistaminen, kuntien tehtävien uudistaminen ja puolustuspolitiikka nousevat keskiöön sekä Suomen asema osana EU:ta ja sen osoittama Suomen tulevaisuus."

"EU-politiikan pitäisi olla rakas teema muillekin kuin meille, kun sillä on niin suuri vaikutus Suomen lainsäädäntöön ja meidän järjestelmiimme. Se pitää ottaa vakavasti."

"Jos ajatellaan sote-uudistusta tai kuntien tehtäviä, niillä kaikilla on merkitystä ihmisten arjessa. Pitää osata keskustella ihmisten kanssa arkielämän asioista ja ongelmista."

"Itse tulen nostamaan esiin sosiaalista oikeudenmukaisuutta, rakenteellisten uudistusten tarpeita ja maahanmuuttokysymyksiä siltä kannalta, että missä on meidän maailmanparannuksemme taso: kuinka paljon ja ketä voidaan auttaa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat