Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiedustelulla ja vakoilulla on eroa

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Avoin tiedustelu tarkoittaa toimintaa, joka tapahtuu kohdemaan lakeja kunnioittaen ja viranomaisten tietäen.

Vakoilu on toimintaa, joka rikkoo kohdemaan lakeja ja se pyritään salaamaan kohdemaan viranomaisilta.

Tiedustelupalvelu kuten CIA on siviiliviranomainen, jolla on oikeus vakoilla ulkomailla, mutta ei tehdä esitutkintaa.

Turvallisuuspoliisi kuten supo on poliisiorganisaatio, jolla on oikeus tehdä esitutkintaa, mutta ei tiedustella tai vakoilla ulkomailla.

AIVD on Alankomaiden tiedustelupalvelu, joka on suomalaisten alan asiantuntijoiden malli Suomen tiedustelupalveluksi. AIVD lähettää agentteja ulkomaille selvittämään esimerkiksi terrorismikoulutusta.

Tietoliikennetiedustelu eli verkkovalvonta tarkoittaa Suomen rajat ylittävissä tietoliikennekaapeleissa liikkuvaan tietoliikenteeseen kohdistuvaa tiedustelua. Se on massavalvontaa, sillä kyse on teknisestä pääsystä kaikkeen tietoliikenteeseen. Nykylainsäädäntö ei mahdollista tällaista verkkoliikenteen haravointia.

Ulkomaan tietojärjestelmätiedustelu on ulkomailla sijaitsevassa tietojärjestelmässä käsiteltäviin tietoihin kohdistuvaa tietoteknisin menetelmin tapahtuvaa vakoilua, esimerkiksi tiettyyn koneeseen, kännykkään tai palvelimeen tunkeutumista.

Ulkomaan henkilötiedustelu tarkoittaa ulkomailla tehtävää salaista henkilövakoilua, joka perustuu joko henkilökohtaiseen kanssakäymiseen kohteen kanssa tai kohteen muuhun havainnointiin. Ulkomaan henkilötiedustelua voidaan tehdä myös niin, että viestintä tapahtuu tietoverkon viestintäpalveluiden välityksellä Suomesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat