Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä perusti uuden arktisen voimaryhmän

Kotimaa
 

Venäjän hanke perustaa Alakurttiin 3 000 sotilaan tukikohta on osa arktisen alueen sotavoimien uudelleenjärjestelyä, joka aloitettiin vajaa kaksi vuotta sitten.

Venäläisten uutistoimistojen mukaan Venäjän tarkoitus on ottaa pohjoisessa käyttöön tänä vuonna myös 10 uutta sotilaslentokenttää, mikä nostaisi arktisen alueen kenttien lukumäärän 14:ään.

Venäjän yleisesikunnan päällikkö Valeri Gerasimov kertoi tiistaina, että Venäjä vahvistaa sotilaallista läsnäoloaan pohjoisen lisäksi myös Kaliningradissa ja Krimillä.

Arktisen alueen merkitys kasvaa ilmaston lämpenemisen myötä. Esimerkiksi koillisväylästä ennustetaan tulevan tärkeä kulkuväylä Euroopan ja Aasian välille.

Venäjän asevoimat perusti joulukuun alussa arktiselle alueelle uuden sotilasorganisaation, jota voi verrata asemaltaan maan nykyisiin neljään sotilaspiiriin. OSK Sever -nimisen strategisen johtoportaan vastuualue ulottuu napapiiriltä Pohjoisnavalle.

Venäjä liittää Sever-johtoportaaseen erilaisia puolustushaara- ja aselajijoukkoja.

Sever-voimaryhmän tehtävänä on valvoa Venäjän etuja pohjoisessa. Sen yhteistyökumppani on rajavartiojoukot, jotka kuuluvat Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n alaisuuteen.

Pohjoisen strategisen johtoportaan tukikohtia on muun muassa Murmanskissa, Novaja Zemljassa ja Franz Josefin maalla. Lisäksi sotilaita sijoitetaan ainakin Wrangelinsaarelle ja Novosibirskin saarille.

Uutistoimisto Tassin mukaan Venäjän Tyynenmeren laivasto perusti tukikohdan Wrangelinsaarelle elokuussa.

Venäjän puolustusministeriö ilmoitti tammikuussa 2011, että se perustaa erityisiä arktisia prikaateja. Ensimmäinen oli tarkoitus luoda Petsamossa sijaitsevan moottoroidun jalkaväkiprikaatin pohjalle. Toisen sijoituspaikasta ei ole tietoja, mutta julkisuudessa on mainittu Arkangeli ja Murmansk.

Arktiset prikaatit on tarkoitus varustaa erityisesti pohjoisiin olosuhteisiin. Ne käyttäisivät muun muassa samantyyppisiä tela-ajoneuvoja kuin pohjoisessa toimivat suomalaiset, ruotsalaiset ja norjalaiset joukot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat