Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jari Aarnio: Trevoc-yhteydet liittyivät rikostiedusteluun

Kotimaa
 

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio selittää yhteyksiään seurantalaiteyhtiö Trevociin rikostiedustelulla. Tiivis yhteydenpito yhtiön toimitusjohtajaan Pasi Patamaan puolestaan selittyy ystävyydellä.

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi avasi puolustuksen näkökulmia keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa.

Aarnio kiisti edelleen, että hänellä olisi ollut mitään roolia Trevocissa tai sen osaomistajassa Instia Groupissa. Näin ollen hän ei olisi ollut esteellinen Trevociin liittyvissä laitehankinnoissa Helsingin poliisissa.

Puolustuksen mukaan eräs tietolähde kertoi huumepoliisille aikovansa sijoittaa rahaa Trevociin. "Kaveripohjalta" tietolähde lähetti asiakirjaluonnoksia Aarniolle, ja tämä järjesti lakimiehen hoitamaan asioita.

Koska tietolähde halusi pysyä nimettömänä, välikätenä sijoituksessa toimi eräs nainen. Joku poliisissa tiesi, että nainen on rikollisjärjestö United Brotherhoodin johtohahmoihin kuuluvan Keijo Vilhusen sisko. Tämän takia poliisi tarkasti sen, että rahoitukseen ei liity viranomaisten kannalta mitään uhkaa, Aarnion puolustus selosti.

Tämän tarkastuksen asiakirjat ajautuivat puolustuksen mukaan Aarnion autotalliin, kun hän vei työhuoneessaan olleen rulokaapiston sinne poliisitalon remontin yhteydessä.

Aarnio myöntää, että hän on takavarikoidun aineiston mukaan osallistunut Trevocia koskeviin keskusteluihin.

"Eri asia on, miten niistä näkyisi, että Aarnio on käyttänyt päätösvaltaa yhtiöissä", Leppiniemi sanoi.

Puolustus arvosteli, että osa keskusrikospoliisin (krp) tutkijoista on ollut esteellisiä.

Myös Pataman puolustus arvosteli tutkintaa, mutta hieman eri näkökulmasta.

Pataman asianajajan Teppo Laineen mukaan krp on selvästi Trevocin kilpailija seurantalaitemarkkinoilla.

Tutkinta oli Laineen mukaan puolueellinen, sillä Patamaa lähdettiin heti tutkimaan rikoksesta epäiltynä, vaikka Aarnio on saattanut erehdyttää häntäkin. Patamalle on esitutkinnan aikana paljastunut "todella häkellyttäviä yllätyksiä", esimerkiksi Vilhusen mahdollinen liityntä asiaan, Laine sanoi.

Laineen mukaan Aarnio näyttääkin tutkinnan mukaan erehdyttäneen kaikkia, niin esimiehiä, alaisiaan kuin koko Suomea. Silti tutkinnassa on lähdetty siitä, että Patamaa hän ei ole erehdyttänyt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat