Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britanniassa köyhien lapset ovat lihavia

Kotimaa
 

Pizzaa ja ranskalaisia perunoita kouluruoaksi, valkoista paahtoleipää ja hilloa iltapalaksi, limonaatia tai mehua ruokajuomaksi. Ei ihme, että monet brittilapset ovat ylipainoisia tai jopa liikalihavia.

Terveysviranomaisten viimevuotisten lukujen mukaan peräti 19,1 prosenttia 10–11-vuotiaista englantilaislapsista oli liikalihavia. Tämän lisäksi 14,4 prosenttia lapsista kärsi ylipainosta. Liikaa painoa oli kertynyt näin kolmannekselle ikäluokasta.

Kilot alkavat kertyä nuorena. Jo 4–5-vuotiaiden ikäluokassa ylipainoa oli useammalla kuin joka viidennellä.

Britanniassa lasten ylipaino linkittyy vahvasti kodin sosioekonomiseen asemaan. Mitä köyhempi asuinalue ja mitä alhaisemmat perheen tulot, sitä suuremmalla todennäköisyydellä lapsi on lihava, ilmenee Britannian terveysministeriön luvuista.

Myös vanhempien koulutus heijastuu lasten painoon, sillä vähemmän koulutettujen lapsilla ylipaino on yleisempää kuin koulutettujen lapsilla.

Lapsena opittu väärä ruokavalio ja vähäinen liikunta näkyvät myös aikuisten vaa'assa. Englantilaisista aikuisista 62 prosenttia on ylipainoisia. Liikalihavia on noin viidennes. Miehille ylipainoa kertyy hieman useammin kuin naisille.

Annamari Sipilä HS
Lontoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat