Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lista on kuohuttanut kymmenen vuotta

Kotimaa
 

Tasavallan presidentti Mauno Koivisto ja suojelupoliisin päällikkö Seppo Tiitinen sulkivat Tiitisen listan kassakaappiin 1990. Tiitisen analyysin mukaan "paska ei pöyhien parane".

Julkisuuteen tuo peruste kerrottiin häveliäämmin ja vähän väärinkin niin, että tunkio ei pöyhimällä parane. Tiitisen lista on elänyt omaa elämäänsä yli kymmenen vuotta. Kohu alkoi, kun eduskunnan pääsihteeriksi siirtynyt Tiitinen kertoi listan olemassaolosta Helsingin Sanomissa 10. lokakuuta 2002.

Muun muassa Tiitinen ja Koivisto ovat kannattaneet listan nimien julkistamista. Tämä johtuu siitä, että nettipalstoilla epäiltiin jatkuvasti, että Koivisto, Tiitinen, Supo ja muut päättäjät haluavat salaamisella suojella joitakin poliitikkoja tai muita tärkeitä vaikuttajia.

Presidentti Sauli Niinistön mielestä Tiitisen lista voitaisiin antaa rajoitetusti tutkijoiden käyttöön, mutta myös nimien julkistamista olisi harkittava.

Luettelo sisältää sekalaisen joukon suomalaisia, joihin Stasin työntekijät Suomessa tunsivat kiinnostusta.

Länsi-Saksan tiedustelupalvelu sai listan Stasia kiinnostaneista suomalaisista Berliinin muurin murtumisen jälkeen yli kaksikymmentä vuotta sitten. Suomi sai listan Länsi-Saksalta.

Aitoa luetteloa nimistä ei ole julkistettu, mutta arvailuja kyllä.

Kyse oli aivan tavallisesta DDR:n ulkomaanvakoilusta: Stasin kykyjenmetsästäjät etsivät kohteiksi ideologisia myötäeläjiä muun muassa opiskelijoista sekä kulttuurin, tieteen, taiteen ja politiikan parista. Merkittäviä poliitikkoja listalla ei HS:n tietojen mukaan ole.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat