Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus laajentaa pienpanimoiden verohelpotuksia

Laitilan toimitusjohtaja Rami Aarikka kehuu päätöksen työllisyysvaikutusta

Kotimaa
 

Laitilassa olutta tekevän pienpanimon Laitilan virvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka kehuu hallituksen torstaina tekemää veropäätöstä.

Hallitus hyväksyi esityksen, jonka mukaan pienpanimoiden saaman verohelpotuksen alaraja nousee 200 000:sta 500 000 litraan. Samalla yläraja nousee kymmenestä miljoonasta litrasta viiteentoista miljoonaan. Lisäksi verotukeen oikeutettujen alle 500 000 litraa vuodessa tuottavien panimoiden alkoholiveron alennusta lisättiin.

"Kerrankin saatiin järkevä veroratkaisu, joka ei maksa mitään valtiolle vaan päinvastoin tuottaa työpaikkoja ja muuta hyvää investointien aktivoitumisen kautta. Hallitukselta viisas esitys", Aarikka sanoo.

Aarikka viittaa siihen, että Suomessakin on meneillään pienpanimoiden buumi.

"On paljon panimotoiminnan aloittamista harkitsevia yrittäjiä ja paljon jo aloittaneita, jotka haluaisivat laajentaa."

Laitila on Suomen nykyisistä pienpanimoista suurin. Se työllistää nyt sesongin mukaan 50–80 henkeä.

Laitilakin suunnittelee tuotannon lisäämistä, ja verohelpotuksen laajennus auttaa päätöksessä. Ratkaisu edellyttää kuitenkin, että Aarikka saa panimolleen vientiväylät auki Yhdysvaltoihin, jossa kiinnostus Laitilan Kukon tapaisiin gluteenittomiin oluisiin on kasvanut.

Suomessa on nyt runsaat kolmekymmentä pienpanimoa. Niiden yhteinen tuotanto on noin kolme prosenttia kaikesta Suomessa pannusta oluesta.

Perinteiset suurvalmistajat hallitsevat markkinoita. Aarikan mukaan 80 prosenttia Suomen oluentuotannosta on nyt tanskalaisessa omistuksessa.

"Oluen kulutuksen trendit ovat muuttumassa. Uskon, että veromuutoksella saadaan kotimaista tuotantoa virkoamaan", Aarikka toivoo.

Valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Sampsa Kataja (kok) pitää päätöstä erinomaisena.

"Päätös parantaa merkittävästi kotimaisten pienpanimoiden mahdollisuuksia investoida ja työllistää Suomessa. Tällaisia hyviä päätöksiä Suomi tarvitsee kaikilla aloilla ja paljon."

Hallituksen esityksen pitää vielä saada eduskunnan hyväksyntä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat