Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Erkki Tuomiojan venäläiskommentti suututti virolaiset

Kotimaa
 
ErkkiTuomioja
ErkkiTuomioja

Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) on suututtanut virolaiset, joiden mielestä hän moittii turhaan maan mediaa venäjänkielisten uutisten puuttumisesta.

Tuomioja kertoi keskiviikkona Hufvudstadsbladetissa, ettei hän kannata EU:n yhteisen venäjänkielisen vastamedian perustamista. Viron, Liettuan, Tanskan ja Britannian ulkoministerit ovat esittäneet uutta EU-myönteistä uutistoimintaa vastapainoksi Venäjän valtiollisen median voimakkaalle laajenemiselle.

"Tämä kuulostaa siltä nationalistiselta politiikalta, jota Baltian maat ovat ajaneet ja jonka takia venäjänkielisiä uutisia ei ole siellä lähetetty. Me olemme Suomessa kulkeneet toisenlaista tietä", Tuomioja sanoi Hufvudstadsbladetissa ja viittasi Ylen venäjänkielisiin uutisiin.

Lehdessä Tuomioja arvelee, että Suomessa venäjänkieliset katsovat enemmän Ylen lähetyksiä kuin Venäjän viestinten uutisia.

Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves tarttui Tuomiojan kommentteihin torstaina Twitter-tilillään.

"Tuomioja ei puolla EU:n propagandatoimiston luomista. Virolaiset ovat nationalisteja, koska heillä ei ole vieläkään venäjänkielisiä lähetyksiä", presidentti kirjoitti.

"Koska kaikki eivät aina ymmärrä ironiaa, kiirehdin lisäämään, että Virossa on ollut venäjänkielisiä lähetyksiä ETV:n ensimmäisestä päivästä lähtien."

ETV on valtiollinen tv-yhtiö, joka ilmoitti marraskuussa perustavansa kokonaisen venäjänkielisen kanavan.

Tuomioja sanoo viestimille lähettämässään sähköpostissa olevansa tietoinen venäjänkielisistä lähetyksistä.

Ulkoministeri kertoi HS:lle myöhään torstai-iltana, että olisi muotoillut haastattelusta uudelleen muutaman kohdan, jos olisi tarkistanut sen ennen julkaisua. Omien sanojensa mukaan hän ei maininnut Viroa lainkaan.

Tuomioja tapasi Viron Suomen-suurlähettilään torstaiaamuna ja sanoo, ettei maiden suhteille ole keskustelun perusteella syntynyt haittaa.

"Myrsky vesilasissa", hän arvioi HS:lle.

Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat