Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rahankeräyslain uudistus siirtyy uudelle hallitukselle

Sdp ei halunnut luopua rahankeräysten yleishyödyllisyydestä

Kotimaa
 

Rahankeräyslain uudistus siirtyy seuraavalle hallituskaudelle, vaikka se sisältyi nykyisen hallituksen ohjelmaan.

Hallituspuolueilla on yksimielisyys siitä, että rahankeräyksessä lupamenettelystä luovutaan ja pelkkä sähköinen ilmoitus rahankeräyksestä riittää.

Lakiuudistuksen eteneminen kuitenkin kaatui siihen, että Sdp ei halunnut luopua niin sanotusta yleishyödyllisyysvaatimuksesta.

Hallituksen esitysluonnoksen mukaan myös muut kuin yleishyödylliset yhteisöt ja säätiöt olisivat voineet kerätä rahaa rahankeräyksillä. Rahankeräyksillä kerättyjä rahoja olisi voinut käyttää myös muuhun kuin yleishyödylliseen tarkoitukseen.

Viranomainen ei olisi saanut päättää, mikä on yleishyödyllistä toimintaa ja mikä ei.

Sdp:n puoluehallitus antoi lausunnon, jonka mukaan "Sdp ei puolla rahankeräyslain muuttamista lakiluonnoksen mukaisesti".

Sdp nojasi kolmannen sektorin toimijoiden antamiin lausuntoihin, joissa myös arvosteltiin yleishyödyllisyysvaatimuksesta luopumista. Ilmoitusmenettelyyn siirtymistä kuitenkin kannatettiin.

Eniten lausunnoissa kannettiin huolta keräysten luotettavuudesta.

"Lausunnoissa pelättiin laitonta toimintaa, rikollisia rahankerääjiä", sanoo valtiosihteeri Marjo Anttoora sisäministeriöstä. Rahankerääjiä ei olisi voinut valvoa etukäteen, vaan viranomaisvalvonta olisi perustunut tilitysten tutkimiseen jälkikäteen.

"Lausunnon antajien näkemyksille pitää antaa painoa", Anttoora sanoo.

Näin ollen myös virkamiehet päätyivät siihen, että lakiluonnos ei sellaisenaan kelpaa vaan uudistusta pitää työstää vielä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat