Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jungner haukkui puoluetovereitaan "hemmetin tontuiksi"

Kansanedustaja hermostui, kun Sdp kaatoi rahankeräyslain uudistuksen

Kotimaa
 

Kansanedustaja Mikael Jungner (sd) on hermostunut pahanpäiväisesti siitä, että puoluetoverit kaatoivat rahankeräyslain uudistuksen.

"Hemmetin tontut", Jungner purkaa sydäntään Facebookissa.

"Rahankeräyslain kaataminen oli selkeästi Sdp:n typerin teko tällä vaalikaudella."

Uudistus siirtyy seuraavalle hallituskaudelle, koska Sdp ei halunnut luopua niin sanotusta yleishyödyllisyysvaatimuksesta.

Hallituspuolueet ovat samaa mieltä siitä, että rahankeräyksessä luovutaan lupamenettelystä ja siirrytään sähköiseen ilmoitukseen.

Hallituksen esitysluonnoksen mukaan myös muut kuin yleishyödylliset yhteisöt ja säätiöt olisivat voineet järjestää rahankeräyksiä. Lisäksi rahoja olisi voinut käyttää muuhunkin kuin yleishyödylliseen tarkoitukseen.

Sdp:n puoluehallitus antoi kuitenkin lausunnon, jonka mukaan puolue ei kannata rahankeräyslain muuttamista lakiluonnoksen mukaisesti. Jungner kutsuu Facebookissa puoluehallitusta "vilttiketjuksi".

Sdp:n puoluesihteeri Reijo Paananen seisoo puoluehallituksen päätöksen takana.

Paananen kertoo, että puoluehallitus oli asiasta yksimielinen. Hänestä ihmisten luottamus rahankeräyksiin vaarantuisi, jos siitä tulisi "hurlumhei-meininkiä".

Paananen on samaa mieltä siitä, että lakiin pitää saada mahdollisuus joukkorahoituksen keräämiseen. Lakimuutos on kuitenkin hänen mukaansa valmisteltava uudelleen.

Jungnerin mukaan yleishyödyllisyydestä kiinni pitämisen takia kärsii muun muassa joukkorahoitus.

"Näin hemmetisti vaivaa mm. Markus Lohen (kesk), Tuija Braxin (vihr), Lasse Männistön (kok) ja Harri Jaskarin (kok) kanssa tämän uudistuksen aikaansaamiseksi. Ja sitten tämä. Voi pyhä Sylvi. Nolottaa oman joukkueen puolesta", Jungner kirjoittaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat